Aktuality - archiv 2.9.2010

Odpovede na otázky z fóra: Depetris, štadión a iné

AS Trenčín odpovedá na otázky fanúšikov z diskusného fóra oficiálnej stránky klubu

Aj týmto spôsobom sa AS Trenčín chce opäť priblížiť svojim fanúšikom. Možno všetkých svojimi odpoveďami neuspokojíme, ale chceme sa o to aspoň pokúsiť. Prinášame vám prvý diel nepravidelného cyklu „Odpovede na otázky z fóra“.

 

Aká je situácia ohľadom Davida Depetrisa? Zvažuje sa jeho hosťovanie, prípadne predaj? Stačí vedeniu finančne nenáročnejšia I. liga, alebo máme jasný cieľ, ktorým je postup?

Ak by Depetris odišiel, určite budeme chcieť adekvátnu náhradu. Uvedomujeme si ale, ako ťažko sa hľadá strelec. Tento problém riešia všetky tímy. Na druhej strane dnes môžeme povedať, že AS Trenčín má dostatok hráčov, ktorí sú do budúcna schopní zabezpečiť dostatočnú kvalitu za akéhokoľvek odchádzajúceho jednotlivca. Predaj hráča nie je len finančnou záležitosťou, ale aj budovaním dobrého mena na trhu. Rozdiel finančnej náročnosti I. ligy a Corgoň ligy je v prípade AS zanedbateľný. Káder je v súčasnosti postavený tak, aby po minimálnych zásahoch mohol hrať dôstojne najvyššiu súťaž. Klub nikdy nemal za cieľ usadiť sa v I. lige. Matematika je v tomto prípade veľmi jednoduchá - výhody a prínos Corgoň ligy prevyšujú zvýšené náklady na účasť v nej. Stačí si porovnať len cestovanie. Faktom je, že počas uplynulých dvoch rokov boli iné kluby v záverečnom sčítaní na tom lepšie. Viac ohľadom budúcnosti a plánov by ste sa mali dočítať v pripravovanom rozhovore s pánom La Lingom.

Situácia okolo uzatvorenia štadióna veľmi rýchlo vyprchala do prázdna. Viem, že došlo k rozhodnutiu na základe bezpečnostného technika, ale mám taký pocit, že do istej miery išlo o šetrenie (napríklad na usporiadateľoch). Kapacita státia oproti hlavnej tribúne bola určite viac ako 3000 ľudí. Nebolo možnosťou obmedziť počet predaných vstupeniek na 1000, aby aj fanúšikovia, ktorí na futbale radšej povzbudzujú, mali zabezpečený adekvátny výhľad a normálny plot na vešanie vlajok?

Posudok statika zostal v platnosti a bez zmien na štadióne je nemenný. Preto pre túto sezónu žiadnu zmenu neplánujeme. Všetky ďalšie kroky treba riešiť v súčinnosti s vlastníkom športoviska, ktorým je mesto. V dnešnej situácii ale ani to nemá prostriedky, aby ich takto investovalo.

Môže klub poskytovať fanúšikom autobus na častejšie výjazdy? Navrhoval by som skoršiu propagáciu, aby sa ľudia mohli pripraviť. Klub má určite kontakty aj na pár jedincov z fanklubu.

V tomto smere treba dohodnúť pravidlá. Klub potrebuje na druhej strane subjekt, ktorý bude zastrešovať fanúšikov. Ten dnes v žiadnej forme neexistuje. Inak povedané, potrebujeme autority a garantov spolupráce s fans/ultras. Je tu veľký priestor na diskusiu a existujú aj iné možnosti spolupráce než výjazdy.

Má klub (v súčasnej dobe a pri momentálnom postoji mesta) vôľu a možnosti riešiť katastrofálny stav štadióna?

Vôľa je, ale možnosti sú obmedzené. Bez vstupu mesta to nevedia vyriešiť ani oveľa silnejšie kluby ako AS a to nielen na Slovensku. Berieme ako fakt, že fanúšikom to môže znieť ako fráza. Žiaľ, inak sa to povedať nedá.

Vedia si kompetentní reálne predstaviť eventuálne účinkovanie v Corgoň lige aj s infraštruktúrou štadióna v jeho súčasnom stave?

Dnešnú situáciu treba vyriešiť. Už v minulosti sme mali pripravené náhradné riešenie s mobilnou tribúnou, ale aj v tomto prípade ide len o krátkodobé zalepenie súčasného stavu.

Uvažuje klub o zmene názvu a loga?

Aj táto otázka smerovala na majoritného vlastníka AS. Pokiaľ máme odpovedať za výkonné vedenie klubu, ide o jednu z posledných vecí, ktorou by sme sa v dnešnej dobe zaoberali.

Uvažuje klub o zavedení diferencovaných vstupeniek?

Áno. Rovnako tak aj rôzne ceny permanentných vstupeniek. Zvažujeme aj iné ceny pre aktívnych členov prípadnej „servisnej“ organizácie združujúcej fanúšikov.

Uvažuje klub o sprievodných akciách pre divákov v polčasoch?

Vieme, že ide o dôležitú súčasť zápasov. V pláne máme na naše pomery zaujímavú súťaž pre fanúšikov počas záveru jesennej časti. Verím, že sa nám ju podarí dať dokopy.

Ako je klub spokojný s úrovňou občerstvenia?

Vždy ide o výsledok ponuky a dopytu. Práve zákazník by mal v prípade nespokojnosti tlačiť na poskytovateľa služieb.

Ako je na tom projekt v Trenčianskych Stankovciach? Kedy je pravdepodobný začiatok výstavby, kedže obecné zastupiteľstvo to odsúhlasilo a dalo cenu za pozemky...

V tomto smere je situácia zložitejšia a neradi by sme ju komentovali, keďže na realizácii projektu stále pracujeme. Veríme, že to dopadne k spokojnosti všetkých zainteresovaných strán.

Čo všetko bude tento projekt obsahovať?

Grafický návrh využitia územia v okolí futbalového štadióna v Trenčianskych Stankovciach existuje, ale určite ho nebudeme zverejňovať pred uzavretím definitívnej dohody. Ak sa stane stavba realitou, budeme fanúšikov prostredníctvom našej stránky informovať ako prvých.

Zaoberá sa niekto tým, že väčšina hráčov sa po skončení dorasteneckého veku niekde roztrúsi?

Tento problém riešime už niekoľko rokov. Brzdí to však často konzervatívny postoj klubov z nižších súťaží, prípadne aktuálne platné normy v slovenskom futbale. Klub sa to snaží riešiť alternatívnou cestou, ktorou je hosťovanie hráčov. Napríklad v Trenčianskych Stankovciach je momentálne na hosťovaní päť alebo šesť chalanov.

 

Martin Galajda, PR manažér

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa