Aktuality - archiv 23.9.2012

Prvý zákrok mu vlial istotu

Miloš Volešák: „Videl som, že ideme do väčšieho rizika. Veľmi sme chceli vyhrať“\r\n

Brankár Miloš Volešák bol v bezgólovom súboji s MFK Ružomberok najvýraznejšou postavou nášho mužstva. Súperovým hráčom zneškodnil dve veľké príležitosti, čo znamenalo čisté konto. K úplnej spokojnosti mu však chýbalo víťazstvo.

V domácich stretnutiach si už dávnejšie musel zvyknúť, že veľa práce nemá. To však častokrát býva pre gólmanov náročnejšie, ako keď majú plné ruky práce. Nerozchytaný sa musí udržovať v správnej prevádzkovej teplote počas celého zápasu. „Postupne som si na to zvykol. Snažím sa sústrediť, aby som vyriešil všetky šance súpera,“ povedal po zápase trenčiansky odchovanec.

Súper spod Čebraťa vyrážal do nebezpečných kontier. Napokon si vypracoval dve vyložené príležitosti a dal vyniknúť reflexom nášho brankára. „V prvom polčase bol Mukendi v strede úplne sám. Mierne som mu zmenšil strelecký uhol a loptu som sa snažil vyraziť. Vážnejší zákrok v úvode zápasu mi pridal na pohode. Pri Serečinovej šanci som bol maximálne sústredený. Vyšlo to aj druhýkrát. Síce sme neinkasovali, ale ani nestrelili gól, čo ma mrzí,“ pokračoval Volešák.

Naše ofenzívne poňatie hry sa ešte zvýšilo dvadsaťpäť minút pred koncom, kedy na ihrisku vymenil obrancu ofenzívny záložník. Klasickými zadákmi tak zostali už iba dvaja stopéri. „Videl som, že ideme do väčšieho rizika. Veľmi sme chceli vyhrať. Súper sa po prestávke stiahol, a tak to bolo rozumné riešenie. Vpredu operoval iba Mukendi a ten bol zdvojený Kleščíkom a Ramónom. Štýl komunikácie medzi obranou a mnou sa v tých minútach vôbec  nezmenil. Na podobný systém sme zvyknutí a všetci vedia, čo majú robiť,“ dodal na záver dvadsaťosemročný brankár.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa