Asociácia športov 28.7.2015

Futbal, hádzaná a footgolf vytvorili Asociáciu športov

AS Trenčín dal po najúspešnejšej sezóne v histórii futbalu pod Čákovým hradom nový význam klubovej značke. Počas nedávnej predsezónnej tlačovej konferencie v bratislavskej Refinery Gallery sme po prvý raz predstavili vznikajúcu Asociáciu športov Trenčín – AS Trenčín. Pod záštitou futbalového AS bude v novej trenčianskej športovej rodine fungovať s novým menom aj hádzanársky ženský klub (HK Štart Trenčín) a nový footgolfový klub.

„AS Trenčín je otvoreným združením pre všetky športové kluby so sídlom na území mesta a v jeho blízkom okolí,“ povedal marketingový manažér futbalového AS a jeden zo zakladateľov novej športovej organizácie Igor Schlesinger, ktorý povedal viac k smerovaniu novej Asociácie športov Trenčín: „Našim spoločným cieľom je všestranný rozvoj športov na území mesta a v jeho okolí. Chceme pracovať na základe filozofie futbalového klubu AS Trenčín. V dnešnej dobe aj množstvo tradičných športových klubov na Slovensku končí svoju činnosť. My radi využijemu silu, popularitu a dosah značky AS v regióne na pomoc a rozvoj všetkých športov združených pod hlavičkou AS Trenčín.“

Futbalový klub AS Trenčín ponúka v novej asociácii aj pomoc pri organizovaní a riadení športovej činnosti. Asociácia športov bude hájiť záujmy svojich členov, viesť rokovania s mestskými a regionálnymi inštitúciami, obchodnými partnermi a ďalšími klubmi v prípade záujmu stať sa súčasťou združenia. „Chceme vytvárať podmienky pre fungovanie klubov v zmysle ich športového poslania,“ dodal Schlesinger.

Hádzanársky klub AS Trenčín túži po WHIL

Ženská hádzaná v Trenčíne má obrovskú tradíciu. Klub, ktorý vychoval množstvo reprezentantiek, oslavuje práve v tomto roku 90 rokov. Pri tejto príležitosti štartuje novú éru. „Od vznikajúcej asociácie si sľubujeme rozvoj športového rastu našich dievčat. Dnes máme veľmi kvalitnú a talentovanú mládežnícku základňu. Slovenská reprezentácia kadetiek, ktorá sa prebojovala na augustové majstrovstvá Európy, má vo svojom strede osem zo šestnástich dievčat z Trenčína. V priebehu dvoch alebo troch rokov by sme sa radi vrátili do medzinárodnej WHIL, kde chceme reprezentovať mesto Trenčín a AS Trenčín,“ predstavil smelé plány prezident hádzanárskeho klubu AS Trenčín Ján Bakoš.

Footgolf chce rásť aj vďaka Asociácii športov

Footgolf je kombináciou dvoch najpopulárnejších športov na svete – futbalu a golfu. Pred rokom sa na Slovensku uskutočnil vôbec prvý turnaj v tomto mladom športovom odvetví. „Vo svete ho podporujú osobnosti ako Frank de Boer, Ruud Gullit, José Luis Chilavert, Juan Sebastian Veron, Jean-Pierre Papin alebo Christian Karembeu. Ako všetko nové potrebuje silného partnera, aby sa dostal medzi ľudí a rozvíjal. Preto chcem vyjadriť veľkú vďaku AS Trenčín, že nás prizval do Asociácie športov,“ povedal prezident footgolfového klubu AS Trenčín Martin Meliš.

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa