A-tím 21.3.2016

Lawrence strelil prvý ligový gól, trénerovi ďakuje za dôveru

Návrat do základnej zostavy okorenil gólom. James Lawrence je v posledných dňoch jedným z najskloňovanejších mien v slovenskom futbale. Po tom, ako sa vyjadril na tému rasizmus, včera výraznou mierou prispel k triumfu nad Podbrezovou (2:0).

Na prvý ligový gól čakal takmer dva roky. Dočkal sa ho v súboji proti Podbrezovej, keď na začiatku druhého polčasu uzavrel skóre na konečných 2:0. „Pocity sú skvelé. Bol to dôležitý presný zásah. Potrebovali sme navýšiť vedenie, aby sme sa nemuseli obávať o výsledok. Mám z neho veľkú radosť,“ neskrýval pozitívne pocity rodák z anglického Hanley-On-Thames.

Pritom v prvom polčase bolo reálne, že zápas ani nedohrá. Po jednom z osobných súbojov mal problémy so zrakom. „Posledných dvadsať minút som trochu horšie videl. Pri jednom zo súbojov som dostal úder do hlavy. Po prestávke sa to už zlepšilo. Nejednalo sa o nič vážne,“ dodal s úsmevom Lawrence.

Pre odchovanca londýnskeho Arsenalu boli predchádzajúce mesiace poriadne náročné. Pred rokom mal problémy s kolenom, ktoré nedokázal ani ohnúť. V lete podstúpil operáciu a postupne sa dostával do záťaže. „Dnes som už v poriadku. Niekoľko mesiacov som čakal na šancu v základnej jedenástke a tá prišla teraz. K tomu som pridal ešte aj gól, čo je skvelé. Cítim sa výborne a chcem tímu pomôcť v ceste za obhajobou double,“ vyznal sa Lawrence.

V priebehu štyroch dní odohral dva celé zápasy. Zvýšenú námahu a kondičné resty na sebe ešte cíti, no v čo najkratšom čase ich hodlá vymazať. „Je pravda, že potrebujem vypiť viac vody ako iní. Každopádne, som nesmierne šťastný za trénerovu dôveru a možnosť byť na ihrisku. Pohárový zápas v Košiciach bol náročný najmä kvôli hracej ploche. Doma je to oveľa lepšie. Pred nami je reprezentačná prestávka, takže všetci môžeme zregenerovať sily,“ dodal na záver Lawrence.

Autor: mj
Rozpis zápasov
0:4 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
18:00 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 30. kolo, 4.5.2024
AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fanúšikovia 2.5.2024

Fanúšikovia | Zaži rozlúčku s umelou trávou, prihlás sa na 24-hodinovku

Pre všetkých našich priaznivcov sme pripravili veľkolepú rozlúčku s...

ASTV 1.5.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FK Železiarne Podbrezová

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FK Železiarne...

Fanúšikovia 29.4.2024

Fanúšikovia | Po vysokom víťazstve opäť na domácej pôde, vstupenky na Michalovce v predaji

V 8. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie...

ASTV 28.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti MFK Skalica (4:0).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa