Aktuality - archiv 12.1.2009

Na úvod prípravy dve prehry s Třincom

Prvý tohtoročný súper odkryl viacero slabín v tíme Ivana Galáda.

Futbalisti AS Trenčín majú za sebou tohtoročnú zápasovú premiéru. Ich prvým súperom bol český Třinec. V dvojzápase hranom na Sihoti sa v drese AS predstavili najskôr legionári doplnení kvartetom Slovákov. V druhom meraní síl nastúpili proti tímu z Moravy výlučne slovenskí hráči. V oboch prípadoch zaznamenali domáce mužstvá prehru o dva góly. Ďalší prípravný zápas je už vo štvrtok, keď o 14.00 h nastúpi AS v Břeclavi proti Mladej Boleslavi.

Prvé stretnutie sa začalo o 11.00 h. Zo zostavy zahraničných hráčov vypadol chorý Diego Calgaro. Nenastúpil ani jeho krajan Omar Zalazar. Počas niekoľkých dní v Trenčíne nepresvedčil a tak sa po uplynulom víkende vrátil späť do Argentíny. Z nových tvárí sa v zostave Ivana Galáda objavili ľavý záložník Tomáš Glos a pravý obranca Patrik Pavlenda.

Druhé stretnutie malo výkop krátko po 13.00 h. V tíme trenčianskych Slovákov absentovali zranení Marek Bubenko aj František Kubík, ktorý je na Sihoti na skúške z Prievidze. Druhý výber poskladaný Ivanom Galádom podal podstatne behavejší a snaživejší výkon ako prvá zostava. Žiaľ, platilo to iba v prvom polčase. Po zmene strán prevzali taktovku opäť hostia a vyhrali 3:1. Domáci im to umožnili niekoľkými nepremenenými tutovkami i darovaným vyrovnávacím gólom.

AS Trenčín – SK Fotbal Třinec 0:2 (0:0)
Góly: 55. Veselý, 63. Hanus

AS Trenčín: Volešák – Pavlenda, Szórád, Pagkalis, Kasálek – Báez, Knapp, Lukšík, Glos (65. Mazáň) – Depetris (46. Taglioretti), Chanti

V úvode stretnutia kontrolovali loptu častejšie hostia. Bola to ale iba optická prevaha. Ani jedno z mužstiev sa v tejto časti hry do šance nedostalo. Prvý náznak príležitosti priniesla až 25. minúta. Knapp si po rohu vymenil loptu s krajanom Glosom, ale jeho center spoluhráči ani na viacero pokusov do siete nedopravili. Tomáš Glos sa v prvom polčase pokúšal o časté centre do šestnástky hostí. Futbalista prichádzajúci na skúšku z HFK Olomouc patril v prvej štyridsaťpäťminútovke medzi najaktívnejších Trenčanov. Po polhodine hry ho parádnou prihrávkou vysunul Kasálek, zoči-voči Martinovi Lipčákovi strážiacemu bránu hostí, ale neuspel. Vzápätí sa pokúsil o center do ohňa aj Pavlenda. Bývalý hráč ViOnu Zlaté Moravce a poľského Górniku Zabrze našiel hlavu Davida Depetrisa, argentínsky hrot však z ťažkej pozície zakončoval nedôrazne a slabo. Na opačnej strane vysunul Hanus aktívneho Veselého – Pagkalis v poslednej chvíli ratoval nebezpečnú situáciu.

Po zmene strán ovládli hraciu plochu hosťujúci hráči. V 55. min si nerozumel stred trenčianskej obrany s brankárom, čo využil Veselý. Po jeho padáčiku vyhrával Třinec 1:0. Kontry AS boli nevýrazné a bezzubé. Naopak Miloš Volešák mal neraz plné ruky práce. V 67. min vyrazil ďalší z Veselého pokusov. O niekoľko okamihov neskôr zlikvidoval pokus Hupku. Po hodine hry a rohu hostí ale na Hanusovu strelu zblízka už nedosiahol - 0:2. Zmenu skóre mohol priniesť samostatný únik Pavlendu po Knappovej prihrávke. Rýchly obranca snažiaci sa prelobovať vybiehajúceho Lipčáka netrafil bránu. Prvý z dvoch duelov sa tak skončil lepšie pre hostí. Zrejme najlepším hráčov AS bol aktívny Filip Lukšík.

AS Trenčín – SK Fotbal Třinec 1:3 (1:0)
Góly: 36. Šebek - 75. Peciar (vl.), 82. Doubek, 87. Šalamoun

AS Trenčín: Rožník – Kleščík, Križko, Godál, Peciar – Čögley, Marušinec, Marček, Gergel – Hlohovský, Šebek (80. Mazáň)

Medzi najaktívnejších hráčov zápasu patril Peter Čögley. Z pozície pravého záložníka sa trikrát priblížil k zápisu do kolónky strelcov. Najskôr prekvapil hosťujúceho brankára po polhodine hry prudkou strelou z približne 25 metrov. Neskôr sa zbavil svojho strážcu, vrútil sa do šestnástky, ale z dobrej príležitosti trafil iba brankára. Nuž a tretiu ponuku na gól odmietol v závere stretnutia, keď z dobrej pozície vo vnútri pokutového územia opäť netrafil podľa vlastných predstáv. Jediný gól AS vsietil v 36. min Lukáš Šebek. Na hranici šestnástky si prebral chrbtom od brány loptu a strelou z otočky trafil presne.

Aj po prestávke si Trenčania vypracovali niekoľko dobrých príležitostí. Nebezpečné boli časté centre Filipa Hlohovského, gólový dážď z nich ale nezapršal. V 75. min prišla čierna chvíľa Tomáša Peciara. Nikým neatakovaný sa pokúsil o malú domov. Dal ju však nešťastne do protipohybu Daliborovi Rožníkovi priamo k jeho pravej žrdi. Tento smolný okamih naštartoval hostí k vyššej aktivite. V 80. min využil neprehľadnú situáciu bred bránou AS Martin Doubek. Bývalý hráč Trenčína upravil na 2:1 pre Třinec. Skóre uzavrel v závere duelu Šalamoun.

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 30. kolo, 4.5.2024
AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce
18:00 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 31. kolo, 11.5.2024
AS Trenčín - MFK Dukla Banská Bystrica
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fotogalérie 5.5.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Zemplín Michalovce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu nadstavby Niké ligy proti MFK Zemplín...

ASTV 5.5.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti MFK Zemplín Michalovce

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti MFK Zemplín...

A-tím 5.5.2024

Kmeť | Možno nehráme o Európu, no chceme skončiť na siedmej priečke

Náš tím si v domácom zápase proti MFK Zemplín Michalovce pripísal na...

ASTV 5.5.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti MFK Zemplín Michalovce

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa