A-tím 12.9.2016

Ďalší nigérijský účastník svetového šampionátu v kabíne AS

Ďalším novým hráčom v kabíne AS Trenčín je dvadsaťštyriročný nigérijský útočník Uche Nwofor. Reprezentant svojej krajiny a účastník svetového šampionátu v Brazílii podpísal ročný kontrakt s opciou na ďalšie dve sezóny.

„Som šťastný. Tím ma privítal veľmi dobre. Atmosféra v kabíne je skutočne vynikajúca. Stretol som rôzne národnosti. Od Slovákov, cez mojich krajanov, je tu Argentínčan, Brazílčania. Všetci sú skvelí. Cítim sa tu veľmi dobre,“ povedal po prvých dňoch v Trenčíne Nwofor a doplnil: „Chcem pomôcť tímu. Viem, že to bude určitý čas trvať. Verím ale, že postupne budem stále viac užitočnejším a platnejším hráčom. Túžim byť pevnou súčasťou mužstva a pomáhať chalanom k splneniu cieľov.“

Nwofor odohral za nigérijskú reprezentáciu šesť stretnutí, v ktorých strelil tri góly. Hneď vo svoje premiére proti Juhoafrickej republike skóroval dvakrát. Ďalší gól zaznamenal v príprave pred majstrovstvami sveta 2014 proti Škótsku. Na svetovom šampionáte v Brazílii odohral desať minút v zápase základnej skupiny proti Argentíne (2:3) a v predposlednej minúte riadneho hracieho času nastúpil v osemfinále proti Francúzsku (0:2). V roku 2011 sa stal majstrov Afriky do dvadsať rokov. V piatich zápasoch dal štyri góly a bol najlepším strelcom turnaja.

V klubovej kariére obliekal po odchode z rodnej krajiny dres holandského VVV-Venlo. V tom čase zaznamenal v najvyššej holandskej súťaži v 52 zápasov trinásť gólov. Hral aj za ďalší holandský klub Heerenveen, belgický Lierse SK a v minulom ročníku nastúpil na päť zápasov za Boavista FC.

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa