florbal 11.3.2017

Florbalisti štvrtí po základnej časti, vo štvrťfinále proti Florko Košice

Florbalisti AS Trenčín odštartovali aktuálny ročník extraligy mužov na výbornú. Po deviatich kolách sa nachádzali na druhej priečke tabuľky. Skvelá obrana, variabilná rozohrávka a nepriestrelný Dominik Turek v bráne boli základnými stavebnými kameňmi počiatočného úspechu.

Počas decembra ale prerušili extraligový kolotoč majstrovstvá sveta, kde Florbalový klub AS Trenčín dodal až troch reprezentantov – brankára Dominika Tureka a útočníkov Juraja Matejku s Petrom Helešom. „Po svetovom šampionáte bolo na nás všetkých cítiť mierne uspokojenie a menšiu chuť po víťazstvách. Preto prišli prehry proti ATU Košice a po novom roku aj proti Nižnej a slabému Hurikánu Bratislava,“ povedal líder tímu a tréner v jednej osobe Juraj Matejka. Trenčania prehrali v záverečnej časti základnej časti aj kľúčový zápas so Záhorskou Bystricou, ktorá si tak uhájila prvé miesto. V poslednom zápase základnej časti prišla strata aj v Prešove, čo znamenalo definitívny zosun na štvrtú priečku.

Systém výberu súperov pre štvrťfinále play-off pridelil AS Trenčín v úvodnom kole vyraďovacích bojov o titul majstra Slovenska FbO Florko Košice. Vzájomná bilancia je vyrovnaná – prehra 2:3 vonku a výhra 8:4 doma. Jedná sa o reprízu minuloročného semifinále, v ktorom Košičania dokázali vyradiť FBK AS Trenčín 3:1 na zápasy.

„Začiatok sezóny bol z našej strany fenomenálny. Hrali sme skutočne dobre a aj vo vypätých situáciách sme sa dokázali zomknúť a otočiť nepriaznivo sa vyvíjajúce zápasy v náš prospech. Dlhá reprezentačná prestávka a vianočné sviatky nám vôbec nepomohli. Ako to už v amatérskych športoch býva, tréningová dochádzka bola slabá a mnohí uprednostnili pohodu v kruhu rodiny pred tréningami. To sa odzrkadlilo na výsledkoch v druhej časti sezóny a prepad na štvrtú priečku bol zaslúžený,“ povedal útočník FBK AS Peter Klapita a na záver dodal: „Verím, že v play-off opäť naplno ukážeme náš potenciál, ktorý sme predvádzali na začiatku sezóny. Chceme dosiahnuť pre klub historický úspech v podobe finále. Práve to je od začiatku sezóny našim cieľom.“

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa