florbal 18.8.2017

Florbalisti AS Trenčín priniesli európsky pohár pod Čákov hrad

Florbalisti AS Trenčín priniesli pod hrad Matúša Čaka európsky florbal. Domovský stánok úradujúceho vicemajstra Slovenska bude od stredy 23. augusta do nedele 27. augusta dejiskom turnaja EuroFloorball Challenge 2017. Osem tímom zo siedmich krajín bude bojovať o jedinú miestenku do budúcoročného EuroFloorball Cupu, ktorý je druhou najprestížnejšou klubovou súťažou „starého kontinentu“.

Okrem nášho klubu a majstra Slovenska Tsunami Záhorská Bystrica sa na palubovke M-Šport centra na trenčianskom Ostrove predstavia ďalší šiesti majstri svojich krajín - Dunai Krokodilok z Maďarska, Floorball L´Aquila z Talianska, UFC Utrecht z Holandska, FBC Skala Melitopol z Ukrajiny, CUF Leganes zo Španielska a London Sharks z Veľkej Británie.

Hrať sa bude v štvorčlenných skupinách systémom každý s každým. Najlepšie dva tímy z každej skupiny sa predstavia v semifinále a v nedeľu (27. augusta) je na programe finálový duel (14.00 h), v ktorom by nechceli chýbať hráči AS Trenčín. Zverenci trénera Juraja Matejku narazia postupne na Leganes (23. augusta, 19.45 h), Utrecht (24. augusta, 19.45 h) a L´Aquilu (25. augusta, 19.45 h).

"Našim cieľom je postup do vyspelej florbalovej Európy. Pôjdeme však krok za krokom. Prvým cieľom je vyhrať základnú skupinu a mať výhodnejší žreb v semifinále. Ak by sa nám podarilo prebojovať do záverečného zápasu turnaja, urobíme všetko pre víťazstvo. Najvážnejším súperom bude okrem Tsunami asi tím z Veľkej Británie, ktorý má na súpiske viacerých Švédov," povedal jeden z najskúsenejších hráčov AS Peter Klapita a dodal: "Veríme, že rovnako ako počas nedávneho play-off, budú fanúšikovia našou oporou." 

A-skupina: Dunai Krokodilok (Maď.), Tsunami Záhorská Bystrica (SR), FBC Skala Melitopol (Ukr.), London Sharks (V. Brit.)

B-skupina: Floorball L´Aquila (Tal.), UFC Utrecht (Hol.), CUF Leganes (Šp.), AS Trenčín (SR)

Vstupné: streda, štvrtok a piatok 2 €/deň, sobota a nedeľa 4 €/deň, permanentka 10 €

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa