Aktuálne 1.3.2018

Spoznali sme jedenástky desaťročia AS Trenčín podľa odborníkov a fanúšikov

Uplynulých desať rokov klubu AS Trenčín stojí dnes po boku „zlatej éry trenčianskeho futbalu“. Tak sú označované šesťdesiate roky minulého storočia a úspechy Jednoty Trenčín v najvyššej československej súťaži a európskych pohároch. Hráči AS Trenčín sa svojim predchodcom vyrovnali ziskom dvoch majstrovských trofejí a dvoch triumfov v národnom pohári v rokoch 2015 a 2016. Náš klub sa stal pravidelným účastníkom európskych pohárových súťaží a vychoval množstvo hráčov pre slovenské reprezentačné výbery a kvalitné európske ligové súťaže.

Pri tejto príležitosti sme pripravili anketu odborníkov a fanúšikov, ktorí zostavili Jedenástky desaťročia 2007–2018 zložené z najlepších hráčov za toto obdobie. Porotu vytvorenú osobnosťami z prostredia slovenského futbalu tvorili reprezentačný tréner Slovenska Ján Kozák, tréner slovenskej dvadsaťjednotky Pavel Hapal, Adrián Guľa za asistencie Mariána Zimena, Martin Ševela, Vladimír Cifranič, šéf Únie futbalových trénerov Slovenska Ladislav Borbély, prezident ÚLK Ivan Kozák, novinárska futbalová jednotka Miroslav Hašan, rozhlasová jednotka Vladimír Pančík, renomovaný komentátor Marcel Merčiak, generálny manažér klubu Róbert Rybníček a samozrejme majiteľ klubu AS Trenčín Tschen La Ling. Fanúšikovia odovzdali dokopy 1345 hlasov.

Na každý jeden z postov sme vybrali po troch hráčoch. V ponuke bolo 33 skvelých futbalistov, z ktorých vzišli dve jedenástky. Okrem nominovaných hráčov pôsobili v drese AS aj ďalšie osobnosti. Do nominácie sa nedostali napríklad William, Karol Mondek, Wesley, Jairo, Patrik Mišák, Jorge Salinas, Iván Diáz, Dávid Guba, Tomáš Malec, Angelos Chanti, Thijs Sluijter alebo Leon Bailey.

  • Ramón, Stanislav Lobotka, Ibrahim Rabiu, Matúš Bero, Gino van Kessel, Moses Simon a David Depetris sa ocitli v Jedenástke desaťročia odborníkov i fanúšikov.
  • Zloženie stredovej a útočnej formácie z pohľadu fanúšikov a odborníkov je totožné.
  • Fanúšikovia a odborníci sa líšili v názore pri výbere brankára a obrany. Z pätice hráčov sa zhodli iba v obsadení Ramóna na pozíciu stopéra.
  • Iba Matúš Bero bol na všetkých dvanástich hlasovacích lístkoch komisie odborníkov. Jedenásť hlasov získal Stanislav Lobotka. Ladislav Borbély uprednostnil na pozíciu defenzívneho záložníka Ryana Koolwijka. Desať hlasov získal Ramón a deväť Ibrahim Rabiu.
  • Peter Kleščík a Milan Rundič získali v hlasovaní odborníkov zhodne po šesť hlasov. Rozhodujúci hlas mal majiteľ klubu AS Trenčín Tshen La Ling.
  • Najúspešnejšie dopadla v hlasovaní fanúšikov (1345 hlasujúcich) trojica Stanislav Lobotka (82,4%, 1108 hlasov), Matúš Bero (80,4%, 1082) a Ibrahim Rabiu (70%, 941).
  • Najtesnejší rozdiel v hlasovaní fanúšikov bol v prípade pozície ľavého obrancu. Kingsley Madu (640) získal o 97 hlasov viac ako Róbert Mazáň (103). Druhý v hodnotení stopérov Ramón (612) mal o 103 hlasov viac ako tretí Peter Kleščík (512). Najväčší rozdiel bol medzi defenzívnymi záložníkmi Stanislavom Lobotkom (82,4%, 1108 hlasov) a Ryanom Koolwijkom (12,1%, 163). Rozdiel bol 945 hlasov. 

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa