Aktuality - archiv 19.9.2007

Stretnutie s fanúšikmi

Roman Hodál: "Robíme naplno, aby výsledky prišli. Chýba nám aj šťastie."

"Nižšie už nebudeme," povedal na úvod štvrtkového stretnutia s fanúšikmi generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček. Futbalový klub, ktorý ovládli holandskí investori, sa momentálne nachádza na chvoste tabuľky so štyrmi bodmi a so skóre 9:28. Vedenie však naďalej tvrdí, že Trenčín už čaká len vzostup na vrchol slovenskej špičky a možno aj vyššie.

Na stretnutie prišiel aj tréner Rob McDonald, jeho asistent Martin Stano a niekoľko hráčov. Fanúšikovskú obec zastupovali pamätníci spomínajúci ešte na časy bývalej Jednoty i desiatka najvernejších ultras.

Rybníček s McDonaldom si vypočuli viacero nepríjemných názorov a otázok. Manažér klubu zopakoval niekoľkokrát, že trenčiansky vzostup je behom na dlhú trať. „Nový majiteľ je bohatý a rozumný človek. Svoje investície zvažuje veľmi dôkladne. Káder mohol doplniť o niekoľkých hráčov už v lete. Som ale rád, že príležitosť dostali naši futbalisti. Majú celú jeseň na to, aby zahraničného investora presvedčili. V zime by mali prísť približne štyria hráči. Ak to bude nutné, bude ich viac. Zo súčasného kádra zostanú iba tí silní. Slabí pôjdu preč," povedal Rybníček.

Anglický tréner chápe rozhorčené reakcie najmä postarších fanúšikov. Pripomenul, že vedenie klubu i realizačný tím majú dlhodobú víziu. Odráža sa na nových progresívnych tréningoch. Trenčín je podľa neho veľmi pekné mesto, ale potrebuje vraj rozruch, ktorý, ako dúfa, spôsobia opäť plné tribúny staručkého štadióna na Sihoti. Spomenul, že už zažil podobné stretnutie s fanúšikmi, kde ich prišlo dve až tri tisíc. V Trenčíne ich bolo dokopy asi 30. Tréner neuviedol, koľko bodov by mal klub na jeseň pred avizovaným posilnením získať.

Vedenie je napriek prehrám a obrovskému počtu inkasovaných gólov naďalej optimistické. Hráči sa pridali tiež. „Robíme naplno, aby výsledky prišli. Chýba nám aj šťastie," zamýšľal sa brankár Roman Hodál. Ďalej uviedol, že AS hrá dobrú ofenzívnu hru, avšak po prvom inkasovanom góle obrana mizne. Naposledy sa to takto skončilo debaklom v Košiciach, kde nechýbali ani štyria najvernejší fanúšikovia. Podľa veterána Hodála a kapitána Csabu Horvátha na tom pracujú. „Je to o psychike a o skúsenostiach," pripojil názor Horváth. Starší návštevníci stretnutia sa pýtali aj na odchod Juraja Czinegeho. Rybníček odpovedal, že jeho finančné nároky boli pre klub neprijateľné a ich akceptovaním by vznikla neférová situácia voči ostatným hráčom.

Autor: R. Nemec (SITA)
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa