Aktuality - archiv 27.9.2007

Do Nitry s cieľom vziať „trogárom“ prvé domáce body

Boris Godál: "Naše šance sú určite väčšie ako keby chytal Senecký."

Po sľubnom výkone a vysokom domácom víťazstve nad Zlatými Moravcami cestuje AS Trenčín v zápase 11. kola najvyššej domácej súťaže na ihrisko tretieho tímu ligovej tabuľky FC Nitra. Priepastný rozdiel v bodovom zisku a výhoda domáceho prostredia jednoznačne favorizuje zverencov trénera Pavla Hapala. AS však necestuje pod Zobor v porazeneckej nálade. „Sme nahecovaní na víťazstvo,“ nechal sa počuť mladý stredopoliar Boris Godál.

„Nitra mala vynikajúci najmä vstup do sezóny a práve z toho doteraz ťažia. Mužstvo sa vezie na víťaznej vlne. Neudržali si však stabilnú formu a v ostatných troch zápasoch dvakrát prehrali. Naopak, my sme dvakrát neinkasovali, čo nám veľmi pomohlo,“ pokračoval Godál.

Nitra sa spolieha najmä na domáce ihrisko, na ktorom v piatich dueloch nestratila ani bod a inkasovala iba dva góly. „Vyšli im však viaceré stretnutia a veria si. Napríklad s Petržalkou dali víťazný gól v závere. Určite sa budú chcieť vytiahnuť a ďalšiu dobrú šnúru naštartovať práve s nami. Pozor si musíme dať najmä na Heseka a Grajciara. Práve to sú dvaja hlavní ťahúni Nitry,“ upozorňuje dvadsaťročný stredopoliar.

Nitra má stále najlepšiu defenzívu v lige, ktorú až do 8. kola dirigoval reprezentačný brankár Štefan Senecký. Po jeho odchode do Turecka sa stal jednotkou nádejný Lukáš Hroššo. „Senecký predviedol výbornú fazónu, nedostával góly a fantastické zákroky ho odlepili z tejto ligy. Jeho absenciu trochu cítiť. Mužstvo pravdepodobne necíti vzadu až takú istotu. Naše šance sú určite väčšie ako keby chytal. My sme v opačnej situácii. Hodál nás proti Šali a Zlatým Moravciam podržal a dal nám väčšiu istotu,“ dodal Godál.

Autor: MG
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 20.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC Košice (1:2).

ASTV 20.4.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa