A-tím 14.2.2024

A-tím | Ofenzívu AS Trenčín vystuží Mijovič

Novou posilou AS Trenčín sa na konci prestupového obdobia stal Čiernohorec Lazar Mijovič. Kmeňový hráč belgického Lommel SK prichádza do nášho klubu na ročné hosťovanie. „Cítim sa tu veľmi dobre. Nemôžem sa dočkať momentu, kedy sa pripojím k tímu,“ povedal po podpise kontraktu Mijovič.

Stále len dvadsaťročný mládežnícky reprezentant je odchovancom najslávnejšieho čiernohorského tímu Buducnost Podgorica. Ako mládežník sledoval zápas Trenčína proti Podgorici v kvalifikácií Európskej ligy. „Áno, na Trenčín si dobre pamätám. Na zápase som bol prítomný. V pamäti mi utkvel hlavne nádherný prvý gól, ktorý sme doma inkasovali (Hamza Čatakovič pozn. r.).“

Ľavonohý ofenzívny univerzál si len vo svojich sedemnástich rokoch odbil debut v A-mužstve. „Začiatky boli veľmi ťažké. Ako veľmi mladého ma hodili do rozbúrenej vody. Som však klubu vďačný, že som dostal takúto príležitosť,“ spomína Mijovič. Ofenzívny hráč ponúknutú šancu uchopil pevne do svojich rúk. V najvyššej čiernohorskej súťaži si pripísal 59 štartov, v ktorých strelil 16 gólov a pridal 5 asistencií. V drese Buducnosti sa predstavil aj v kvalifikácií Ligy Majstrov či Európskej konferenčnej ligy UEFA.

Jeho kvalitné výkony neušli pozornosti Európy. Začiatkom sezóny 2022/2023 zamieril do belgického Lommel SK hrajúceho druhú najvyššiu súťaž. Tu však nastupoval zväčša z pozície náhradníka. Pod Čákov hrad prichádza s cieľom získať hernú vyťaženosť. „Myslím, že tento klub je správnym krokom pre môj futbalový rast. V Belgicku som nedostal dostatočný priestor. V zime som mal viacero ponúk, no od začiatku som vedel, že chcem ísť do Trenčína,“ vyjadril sa mladý útočník.

Do nášho klubu by mal priniesť zvýšenú konkurenciu na ofenzívnych pozíciách. Dokáže alternovať na každom z útočných postov. „Nerád rozprávam sám o sebe. Chcem, aby za mňa hovorili moje zápasy a schopnosti. Chcem pomôcť mojim spoluhráčom naplniť naše ambície,“ zakončil rozhovor Mijovič.

Autor: astn
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 26.4.2024

Bariš | Čaká nás nepríjemné mužstvo s dobrou obranou

Mužstvo pod vedením trénera Iliju Stolicu čaká tento víkend 7. kolo nadstavbovej časti...

ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa