Aktuálne 20.5.2022

Tréner Ďorďai po zápase v Bardejove: "Grellová bola hnacou silou celého tímu."

Kadetky odohrali v sobotu 14.5.2022 zápas v Bardejove.

Deviatka dievčat pod vedením trénera Richarda Ďorďaia spolu s asistentami Máriou Felixovou a jeho synom Richardom vycestovala na posledný vonkajší súťažný zápas do Bardejova. Očakával sa napínavý zápas, keďže ani naše dievčatá, ani súperky ešte v lige neokúsili chuť víťazstva. Tak ako sme aj predpokladali, zápas bol od začiatku vyrovnaný. Domácim hráčkam v prvej štvrtine vychádzala streľba, keď boli spoza trojbodového oblúka úspešné až tri krát a stav na jej konci bol 21:17 pre domácich. V druhej časti hry naše dievčatá stále nepredvádzali hru, ktorú od nich tréner očakával a do polčasovej prestávky išli naše hráčky so 6-bodovým mankom. Do druhého polčasu nastúpili naše dievčatá s väčším odhodlaním a tretia štvrtina skončila nerozhodne 14:14. V poslednej časti riadneho hracieho času náš tím potiahla hlavne výborne hrajúca Grellová, ktorá strelou v poslednej sekunde zápasu poslala stretnutie do predĺženia za stavu 60:60. Predĺženie začali lepšie naše dievčatá, keď dali dva rýchle koše a približne minútu pred koncom viedli naše hráčky o tri body. Následne sa domáce hráčky presadili trojbodovou strelou a stav vyrovnali. V poslednom útoku zápasu sa súperkám podarilo presadiť spod koša a mohli sa po zápase tešiť z výhry.

Bohužiaľ, jeden deň po zápase pri vyhodnocovaní individuálnych štatistík sme si v oficiálnom zápise o stretnutí všimli chybu, s ktorou už nanešťastie nemôžeme nič spraviť. V prvej štvrtine naša hráčka trafila trojbodový kôš, no v zápise ho pripočítali iba ako dvojbodový. To znamená, že ešte pred predĺžením si hlavný rozhodca neskontroloval zápis dôkladne, lebo keby tak spravil, túto chybu by opravil a našim dievčatám by tak bola pripísaná spravodlivá výhra 61:60 v riadnom hracom čase.

  • BKM Bardejov - BK AS Trenčín 67:65 PP (60:60)

Body AS: Grellová 21 (12 doskokov), Kubová 11, Duvačová 10 (18 doskokov), Žilinčanová 9, Dobiašová 6, Seifertová 6, Császárová 3.


Richard Ďorďai - tréner AS

"Vedeli sme, že v Bardejove na nás bude čakať ťažký súper. Prvé dve štvrtiny sme hrali ustráchano, bez výraznej energie a obranných/útočných doskokov. Súper nás prekvapil dobrou streľbou z väčších vzdialeností, čo v prvej polovici zápasu bolo asi rozhodujúce. V prestávke sme si s dôraznejším hlasom v šatni povedali to dôležité a na druhý polčas nastúpilo na palubovku úplne iné družstvo. 6-bodové manko sme postupne doťahovali a záver stretnutia bol ako na hojdačke. V druhom polčase sme sa zlepšili vo všetkých ukazovateľoch. Nedá mi spomenúť fantasticky hrajúcu Sašku Grellovú, ktorá odohrala podľa mňa svoj najlepší zápas a bola obrovskou hnacou silou celého družstva. Odohrala veľmi ťažký a fyzicky náročný zápas. Jej kŕče na konci zápasu len potvrdzujú fakt, že tam nechala všetko. Práve kôš z jej rúk v posledných sekundách riadneho hracieho času poslal zápas do predĺženia. Škoda záveru, kedy sme si nechali ujsť 4-bodový náskok ešte tesne pred koncom. Predĺženie bolo kópiou celého stretnutia, kedy sa zápas prelieval hore-dole. Nedá mi pripomenúť nešťastné a hlavne nesprávne rozhodnutie hlavných arbitrov, kedy mi zakázali zobrať oddychový čas v predĺžení za stavu, kedy sme vyhrávali a dievčatá potrebovali dostať jasné inštrukcie do poslednej minúty. Tento nezmysel si po zápase síce uvedomili, no nám to už asi výsledok nezmení. 

Najhoršie bolo domáce zistenie, že sme vlastne v riadnom hracom čase mali vyhrať a len chybou stolíka sa tak nestalo. Čaká nás ešte domáca odveta, na ktorú sa určite poctivo pripravíme a sme odhodlaní súpera jednoznačne poraziť. Musíme sa pozerať len na seba a tvrdá práca na tréningu nás môže dostať do cieľa. Môjmu družstvu plne dôverujem a vôbec nepochybujem, že vrchol sezóny v podobe domácej odvety bude mať pre dievčatá sladkú výhernú bodku."



Fotogalériu zo zápasu v Bardejove nájdete na našom Facebooku tu.


Naše kadetky čakajú ešte tri domáce zápasy, najbližšie odohrajú zápasy proti Popradu a Spišskej Novej Vsi 4.-5.júna.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 12.4.2024

Program zápasov | 13. - 14.4.2024

Počas víkendu sa predstaví viacero našich kategórií, na domácej palubovke v Detskom mestečku však iba...

Aktuálne 11.4.2024

3.štvrtina nám zmarila šancu na dobrý výsledok

V stredu 10.4.2024 odohrali naše ženy druhý zápas play off proti tímu CBK Košice.

Aktuálne 10.4.2024

REPORT MLÁDEŽE - 6.- 7.4.2024 - DIEVČATÁ

Počas poslednho víkendu sa v dvoch zápasoch predstavili naše staršie žiačky.

Aktuálne 9.4.2024

REPORT MLÁDEŽE - 6.- 7.4.2024 - CHLAPCI

V sobotu sa na palubovke súpera predstavili kadeti, v nedeľu mladí muži.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA