Aktuálne 23.5.2022

Trénerka Felixová po prípravnom zápase U23 mužov: "Bola to pre nás veľká škola."

V piatok 20.5.2022 sa naši chlapci do 23 rokov stretli v prípravnom zápase proti prvoligistom z Považskej Bystrice.

Začiatok zápasu našim chalanom vyšiel veľmi dobre, keď dokázali nad skúseným súperom viesť 9:0. Po výbornom vstupe do zápasu sa ale chopili vedenia hostia, keď sa 12-bodovou šnúrou dostali do mierneho náskoku. Po prvej štvrtine mal súper vedenie o 5 bodov, do polčasu vedenie navýšil na 11 bodov. Veľmi dobre sa naši hráči predviedli v tretej časti hry, ktorú vyhrali 18:15, z toho sa fantasticky predviedol Dávid Briatka, ktorý v tejto časti hry nastrieľal do súperovho koša 13 bodov. V poslednej štvrtine sa naši chlapci priblížili na rozdiel štyroch bodov, záver zápasu si však aj vďaka výškovej prevahe pod košom postrážili. 

  • BK AS Trenčín - IMC Slovakia Považská Bystrica 55:70

Body AS: Nebus O.20, Briatka 16, Nebus M.6, Ďorďai 4, Heleš 4, Stručka 2, Pabiš 2, Michálik 1. 



Mária Felixová - trénerka AS

"Do tohto prípravného zápasu sme išli s tým, že si chceme hlavne vyskúšať kvalitu ligy, v ktorej nastúpia od septembra tohto-sezónny juniori, posilnení o dvoch starších chalanov, ktorí s nami počas sezóny trénujú. V zápase som sa rozhodla nasadiť chalanov na ihrisko tak, aby som mohla vidieť, ako sa kto dokáže popasovať so skúsenými a fyzicky zdatnejšími hráčmi súpera. Pred aj počas zápasu sme si prízvukovali hlavne dostatočný tlak v obrane a kolektívny a jednoduchý basketbal v útoku. Vo viacerých častiach hry sa nám podarilo naozaj slušne súpera ubrániť až po ukončenie ich 24-sekundového útoku. Najväčší problém sme mali v podkošovom priestore, kde nás súper predčil výškovo aj silovo. Zistili sme, že pri takejto konfrontácii nám nestačí sa pred súpera iba postaviť alebo s ním skákať, je naozaj potreba naučiť sa hrať fyzicky na kontakt a vedieť súperovho hráča z jeho pozície vytlačiť. 

Aj napriek tomu, že sme zápas prehrali, pre mňa aj mojich hráčov bol tento zápas veľká škola a tiež výborná príprava na budúcu sezónu. Verím, že do odvety sa nám podarí aspoň čiastočne na určitých činnostiach popracovať a budeme bližšie k nášmu spoločnému cieľu. Na koniec musím spomenúť úžasnú fanúšikovskú kulisu, ktorá tomuto zápasu dodala prvoligový nádych."

Dávid Briatka - hráč AS

"V piatok sme odohrali náš prvý prípravný zápas ako tím U23 proti 1. ligovej Považskej Bystrici. Od tohto zápasu sme veľmi nevedeli čo očakávať, keďže to bol náš prvý v mužskej kategórii, avšak pred zápasom sme si stanovili ciele, ktoré sme počas zápasu čiastočne plnili. Do zápasu sme vstúpili lepšie my a už na začiatku 1. štvrtiny sme viedli o 9 bodov. Po prestriedaní hráčov súper začal ukazovať svoje kvality a aj vďaka našim chybám sa mu podarilo skóre rýchlo dorovnať. Počas celého zápasu už bolo skóre vyrovnané, ale na konci súper z Považskej odskočil na bodový náskok, ktorý sa nám už nepodarilo dohnať. Bol to pre nás zápas, ktorý nám dal veľa skúseností. A aj napriek chybám si myslím, že sme odohrali dobrý zápas, ktorý sa páčil aj divákom. A myslím si, že v budúcnosti môžeme hrať s takýmito súpermi ako je Považská, veľmi kvalitné a aj víťazné zápasy."


Fotogalériu zo zápasu si môžete pozrieť na našom Facebooku AS Trenčín basketbal tu.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 12.4.2024

Program zápasov | 13. - 14.4.2024

Počas víkendu sa predstaví viacero našich kategórií, na domácej palubovke v Detskom mestečku však iba...

Aktuálne 11.4.2024

3.štvrtina nám zmarila šancu na dobrý výsledok

V stredu 10.4.2024 odohrali naše ženy druhý zápas play off proti tímu CBK Košice.

Aktuálne 10.4.2024

REPORT MLÁDEŽE - 6.- 7.4.2024 - DIEVČATÁ

Počas poslednho víkendu sa v dvoch zápasoch predstavili naše staršie žiačky.

Aktuálne 9.4.2024

REPORT MLÁDEŽE - 6.- 7.4.2024 - CHLAPCI

V sobotu sa na palubovke súpera predstavili kadeti, v nedeľu mladí muži.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA