Aktuálne 14.6.2022

Mladšie žiačky sa v príprave stretli s Popradom

Dievčatá narodené v rokoch 2008-2012 odohrali dve prípravné stretnutia proti BAM Poprad.

Počas víkendu 11.-12.6. sa naše "mladšie žiačky" mali možnosť predstaviť a zohrať sa pred budúcou sezónou v priateľských zápasoch proti dievčatám spod Tatier. Tie si spravili výlet do Trenčína ako odmenu za sezónu a oslovili náš klub s možnosťou zahrať si dva zápasy, čo náš klub s radosťou prijal. Naše dievčatá sa spolu v tomto zložení stretli iba na jednom tréningu, ale považovali sme to za výbornú možnosť pozrieť sa na to, ako to tejto partii pôjde spolu na ihrisku v budúcej sezóne. Družstvo v zápasoch viedla trénerka starších žiačok Anna Šoltésová.

V sobotnom zápase bol stav od začiatku vyrovnaný, na našej strane sa darilo hlavne Terezke Škultétyovej, ktorá premenila takmer všetky naše koše. V druhej štvrtine dominovali súperky a to hlavne vďaka výškovej prevahe pod košom, kde našim hráčkam chýbajú patričné centimetre. Na polčase viedli hosťky 23:10. V tretej časti hry sa našim dievčatám darilo držať so skúsenejšími súperkami krok a túto štvrtinu vyhrali 10:9. V poslednej štvrtine opäť dominovali naše protihráčky, treba však vyzdvihnúť hru našich hráčok, ktoré aj napriek tomu, že niektoré mali možnosť nastúpiť do zápasu po prvý krát v živote, sa tejto výzvy nezľakli a podarilo sa im tiež bodovať z pekných akcií.

  • BK AS Trenčín - BAM Poprad 25:50

Body AS: Škultétyová 14, Karáčová 4, Matúšová 3, Hrnčárová 2, Lackovičová 2.


V nedeľnom zápase bol priebeh zápasu veľmi podobný. V prvej štvrtine padlo menej bodov, do polčasu našim dievčatám robil stále rovanko ako v sobotu najväčší problém podkošový priestor súperiek, ktoré ťažili hlavne z útočných doskokov. V druhom polčase sa dievčatá dokázali popasovať aj s celoplošnou obranou Popradčaniek a dokázali bodovať z rýchlych protiútokov. V zápase si zahrali všetky dievčatá, ktoré v tejto sezóne hrávali za žiačky, mikroligu a tiež jedna hráčka, ktorá je súčasťou nášho klubu iba niečo vyše týždňa.

Ďakujeme tímu z Popradu za tieto zápasy aj za priateľskú atmosféru, ktorá sa niesla oboma zápasmi.

  • BK AS Trenčín - BAM Poprad 20:42

Body AS: Novotná 9, Škultétyová 8, Matúšová 3.


Anna Šoltésová - trénerka AS

"V sobotu a v nedeľu sme odohrali priateľské zápasy proti dievčatám z Popradu. Naše žiačky doplnené o tri šikovné dievčatá z prípravky nastúpili do zápasov s veľkým odhodlaním a chuťou užiť si posledné zápasy sezóny. Dievčatá predvádzali v oboch zápasoch pekné kolektívne, ale aj individuálne akcie a množstvo jednoduchých rýchlych protiútokov zakončených košom. Na ihrisku bolo vidieť, že hráčky Popradu už majú viac zápasových skúseností, no naše baby bojovali o každú loptu do poslednej sekundy. Dievčatá zúročili na ihrisku všetky skúsenosti, ktoré nabrali počas celej sezóny a ukázali čo všetko sa už naučili. Som rada, že staršie dievčatá, ktoré majú už viac zápasových skúsenosti, zobrali na seba zodpovednosť a potiahli mladšie baby. Všetky dievčatá si poriadne zahrali a verím, že si to aj na ihrisku užili."


Za náš klub nastúpili do zápasov hráčky: 

ročník 2008 - Hrnčárová, Vida, Matúšová, Karáčová

ročník 2009 - Škultétyová, Novotná, Mojsilović

ročník 2010 - Bernátová, Bacmaňáková

ročník 2011 - Mušutová, Marčoková

ročník 2012 - Lackovičová

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 28.3.2024

Päť našich kategórií vycestovalo na Easter tournament do Ostravy

Dnes ráno vyrazila 65-členná výprava už po 3. krát na Veľkonočný turnaj do...

Aktuálne 27.3.2024

REPORT MLÁDEŽE - 23.- 24.3.2024 - DIEVČATÁ

Počas posledného víkendu sa predstavili v dievčenských zápasoch staršie žiačky a mladé ženy.

Aktuálne 26.3.2024

REPORT MLÁDEŽE - 23.- 24.3.2024 - CHLAPCI

Počas posledného víkendu sa z chlapčenských kategórií predstavili mladší minižiaci, mladší žiaci,...

Aktuálne 25.3.2024

V prvých Play-off zápasoch sa potvrdila úloha favorita

Naše extraligistky odohrali počas troch dní dva zápasy play off proti Piešťanským...

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA