Aktuality - archiv 12.10.2007

Štvorlístok ex-Trenčanov pri výhre nad San Marínom

Góly Škrtela a Hološka proti San Marínu (7:0).

Slovenská reprezentácia rozdrvila slabučké San Maríno vysoko 7:0. Kvalifikačný duel si nenechala ujsť ani skupinka priaznivcov AS. V Dubnici sledovali aj výkony štvorlístka v minulosti obliekajúceho trenčianske farby.

Vo výbornom svetele sa prezentoval Martin Škrteľ. Po výpadku spôsobenom zranením hlavy sa skalopevný stopérsky val dostáva do parádnej fazóny. Nešťastní zverenci Giampaola Mazzu ho v defenzívnej činnosti príliš nevyskúšali a tak so rodák z Ráztočna neraz vydával na odvážne výlety do súperovej 16-tky. Jeho gólová chvíľa prišla na začiatku druhého polčasu - v 52. min zvyšoval už na 4:0.

O dve minúty neskôr sa do listiny strelcov zapísal aj jeho bývalý spolužiak z trenčianskeho športového gymnázia Filip Hološko. Po jeho zásahu vyťahoval skormútený Valentini loptu zo svojej siete už piatykrát.

Brankár Kamil Čontofalský veľa práce nemal. Ktovie. Ak by mal kapitán tímu v bráne Šport Arénu, možno by si ju počas stretnutia v pohode stihol prečítať.

Proti San Marínu sa dočkal veľkej chvíle Blažej Vaščák. Presne po hodine hry ukázal na náhradníka tréner Ján Kocian a ofenzívny hráč nahradil na hracej ploche Stanislava Šestáka. Súčasný hráč talianskej Ceseny si tak na svoju pažbu vyryl prvý reprezentačný zárez.

Bývalí Trenčania o zápase:

Filip Hološko: "Vedeli sme, že ak nedáme rýchly prvý gól, súper bude nepríjemný. Nebolo to mužstvo, s ktorým sa my môžeme porovnávať a presne tak to vyzeralo aj na ihrisku. Túto prekážku sme zvládli, v kvalifikácii nás teraz čaká Česko."

Kamil Čontofalský: "Kto by nebol spokojný po takomto vysokom víťazstve, určite sme všetci radi. Ja osobne som rád, že od úvodných minút sme k tomuto zápasu pristúpili seriózne a nič sme nepodcenili. Treba však povedať, že to bol naozaj veľmi slabý súper. Verím, že dobrá nálada v kabíne sa prenesie aj do nasledujúcich zápasov."

Slovensko - San Maríno 7:0 (3:0)

Góly: 32. a 57. Šesták, 25. Hamšík, 37. Sapara, 52. Škrtel, 54. Hološko, 76. J. Ďurica (11 m)

Autor: MS, SITA
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa