Aktuality - archiv 20.8.2011

Obrancov posadil na zadok a zariadil tak víťazstvo

Filip Hlohovský: „Prvé tri body potešili, ale chýba nám ľahkosť, ktorá nás zdobila v druhej najvyššej súťaži“

Zverenci trénera Adriána Guľu vybojovali v šiestom corgoňligovom kole prvé víťazstvo. V domácom súboji medzi mužstvami z dna ligovej tabuľky zdolali Dunajskú Stredu. Leví podiel na presnom zásahu Petra Mazana v závere stretnutia mal Filip Hlohovský. „Nehrali sme najlepšie. Snažili sme sa držať loptu vo svojej moci a hoci sme si vytvárali šance, dlho nám to nechcelo padnúť do Kováčovej siete. Našťastie, v závere sa presadil Mazo a tri body sú doma,“ povedal po zápase Hlohovský.

Do stretnutia nastúpil ako druhý striedajúci hráč v 78. minúte, kedy nahradil Vojtecha Horvátha. Napokon sa stal hrdinom. Po siedmich minútach pobytu na trávniku posadil dvoch brániacich hráčov DAC na zadok a jeho strelu vyrazil Kováč priamo pred Petra Mazana. „Jorge (Salinas) mi sklepol loptu na šestnástku, dvakrát som ju zasekol a vystrelil. Brankár loptu vyrazil a Mazan už vedel čo s ňou. Vydreté víťazstvo s gólom v závere chutí veľmi dobre,“ dodáva s úsmevom bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska.

Prvé víťazstvo hráčom chutilo, no Hlohovský zároveň krotil prílišný optimizmus. „Prvé tri body potešili, ale chýba nám ľahkosť, ktorá nás zdobila v druhej najvyššej súťaži. Verím, že nám výhra s Dunajskou Stredou pomôže, aby z nás opadla počiatočná tréma.“

Od polovice uplynulej sezóny sa Hlohovský boril so zraneniami. Do plného tréningového zaťaženia sa vrátil pred dvoma mesiacmi. „Počas obdobia, kedy som sa liečil zo zranení som pribral. Boli to pre mňa ťažké dni, pociťoval som frustráciu. Dva mesiace zarezávam naplno, schudol som niekoľko kilogramov. Cítim sa stále lepšie a budem robiť všetko pre to, aby som sa už čoskoro ocitol v základnej zostave,“ povedal na záver 23-ročný ofenzívny stredopoliar.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

ASTV 16.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 16.3.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

A-tím 16.3.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Skalici

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v zápase nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica 1:3, keď o...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  www.tcld.net  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  https://www.tcld.net/  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  bahis