Aktuality - archiv 29.12.2011

Štyvar sa vracia na trávniky a do Trenčína!

Bývalý reprezentačný útočník sa po operácii kolena pokúsi o návrat na trávniky v trenčianskom drese

Mnohých prekvapil už na jeseň, keď sa nečakane objavil v realizačnom tíme našej „osemnástky“ v pozícii asistenta trénera. Ďalšie prekvapenie prichádza pred štartom zimnej prípravy. Bývalý reprezentačný útočník Peter Štyvar je staronovou tvárou v kabíne prvého mužstva AS Trenčín. Niekdajší kanonier MŠK Žilina (57 zápasov/30 gólov) a hráč so skúsenosťami z Anglicka a Grécka sa po takmer rok trvajúcej pauze pokúsi o návrat na trávniky po plastike predného krížneho väzu kolena.

„Idem s mužstvom do prípravy a uvidím, ako to dopadne,“ povedal na úvod pre astrencin.sk hráč, ktorý si obliekal trenčiansky dres už v rokoch 2000 - 2001 a 2005 - 2007. „Verím, že nepatrím ešte do starého železa. Cítim sa na menej rokov, ako v skutočnosti mám,“ doplnil s veľkým úsmevom tridsaťjedenročný „mladík“.

„Už sa teším na prvý tréning s chlapcami. Koleno drží. Dúfam, že rovnako to bude aj pri plnej záťaži. Rád by som ešte pár rokov hral futbal aktívne a potom sa venoval trénerstvu. Vyskúšal som si to s dorastencami a bavilo ma to,“ povedal naposledy hráč českého druholigového Třinca.

Rodák z Rožňavy našiel svoj domov v Trenčíne

Skúsený zakončovateľ je rodákom z Rožňavy, odkiaľ sa pred viac ako desiatimi rokmi dostal cez Lokomotívu Košice a Podbrezovú prvý raz na Považie. Nasledovala česká anabáza. Cez Teplice, Chomutov, Prostějov a Ústí nad Labem sa vrátil do Trenčína. Potom nasledoval vydarený angažmán v Žiline, odchod do Bristolu a hosťovanie v Škode Xanthi.

„Trenčín sa stal mojím domácim mestom,“ prezradil svoj špeciálny vzťah rodák z východu a dodal: „Hral som na viacerých pekných miestach. Dobré roky som zažil v Žiline, ale už dlhšie sa považujem za Trenčana. Mesto a klub mi prirástli k srdcu. Výsledky AS som hľadal vždy ako prvé.“

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

ASTV 20.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa