Aktuality - archiv 31.1.2012

Nové technológie v tréningovom procese prvého mužstva

Realizačný tím pod vedením Adriána Guľu má prehľad ako nikdy predtým, hráči začali využívať športtestery od spoločnosti Garmin – Forerunner 210 a Forerunner 610

Tréningový proces prvého tímu AS Trenčín dostal počas zimnej prípravy nový rozmer. Realizačný tím pod vedením Adriána Guľu má teraz prehľad ako nikdy predtým. Hráči nášho mužstva začali využívať športtestery od spoločnosti Garmin – Forerunner 210 a Forerunner 610. Tie im okrem monitorovania a záznamu srdcovej frekvencie poskytujú aj údaje o pohybe hráča na ploche, ubehnutej vzdialenosti a rýchlosti.

„Chlapci investovali do seba a šestnásť z nich si kúpilo vlastný športtester. Sami sa presvedčili, že je to pre nich veľmi dôležité. Najnovšie sme uviedli do obehu ďalších osem športtesterov novej generácie. Budeme mať prehľad nielen o pulzovej frekvencii hráčov, ale keďže majú v sebe aj GPS navigáciu, po každom tréningu budeme vedieť, s akou intenzitou hráči pracovali,“ povedal na margo novinky tridsaťšesťročný tréner.

Výstupom zo systému sú grafy a čísla. „Z každej prípravnej hry budeme vidieť, či nám vyšiel zámer a chalani nabehali toľko, koľko mali. Hráči mi vždy večer pošlú výsledky mailom a ja si to doma vyhodnotím. Na projektore im potom ukážeme, ako pracovali počas tréningu. Som rád, že to vnímajú ako svoju súčasť a nie ako nutné zlo,“ dodal Guľa.

Godál: Dozvedeli sme sa veci, o ktorých sme nemali predstavu

Spokojnosť so športtestermi od spoločnosti Garmin je aj na strane hráčov. „Ukazuje nám to veci, o ktorých sme doteraz nemali vôbec predstavu,“ skonštatoval Boris Godál. Počas tréningov sleduje najmä pulzovú hodnotu, aby sa dostal na požadovanú úroveň. Po nahraní dát do počítača zistí koľko nabehal kilometrov, v akej intenzite a koľko kalórii spálil.

 

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa