Aktuality - archiv 14.1.2008

Trenčín odštartoval sériu prípravných zápasov víťazstvom

Lukáš Šebek autorom prvých gólov AS v roku 2008

Po viac ako týždňovom tréningovom procese nastúpili futbalisti AS Trenčín na prvý zápas v rámci zimnej prípravy na jarnú časť sezóny. Súperom posledného corgoňligového mužstva boli hráči Nového Mesta nad Váhom.

AS TRENČÍN - NOVÉ MESTO NAD VÁHOM 4:0 (2:0)

Góly: Šebek 2, Depetris 2, ŽK: Báez

Zostava AS: Rožník - Jakúbek, Horváth (46. Kleščík), Godál, Ree (60. Rožník) - Báez (75. Blerdi), Sluijter - Gergel, Šebek (46. Marček), Chanzi (46. Kasálek) - Depetris

Trenčania zdolali svojho neďalekého rivala presvedčivo 4:0. Prvé dva góly vsietil Lukáš Šebek. Rob McDonald na jeseň talentovanému odchovancovi šancu prakticky nedal. S o to väčším entuziazmom sa niekdajší najlepší strelec dorasteneckej ligy pustil do zimnej prípravy. Okrem dvoch gólov, pri ktorých sa pre komplikované riešenie herných situácií natrápil až - až, zaujal aj priamočiarym ťahom na bránu a niekoľkými elegantnými "vecami".

Veľkú pozornosť pútali nové zahraničné akvizície. Anglelo Chanzi predviedol niekoľko kabinetných kúskov. S loptou to jednoducho vie, o tom niet pochýb. Keď sa naučí dýchať pre tím a bojovať za farby AS celou svojou dušou, bude to určite veľmi cenný prínos.

Danny van der Ree bojoval na ľavej strane obrany. V defenzíve veľa práce nemal a tak sa občas púštal aj do útoku. Thijs Sluijter dával o sebe vedieť najmä pri rozohrávaní štandardných situácií. Jeho prudké projektily do 16-tky súpera znamenali pre Novomešťanov permanentné nebezpečenstvo.

Aldo Báez. Zaujímavá persóna. Tento nevysoký chlapec bojoval ako lev. Tvrdý defenzívny záložník nevynechal jediný súboj. Pri jeho zákrokoch sa neraz iskrilo, raz dokonca so žltým odtieňom.

David Depetris v útoku nežiaril, ale úlohu hrotu naplnil maximálne. V drese AS Trenčín vsietil svoje prvé dva góly. Druhý dosiahol z pokutového kopu po faule na neho. Okrem toho trafil v úvode duelu aj žrď súperovej svätyne.

V prvom prípravnom zápase zimnej prestávky sa teda predstavila kompletná pätica nových tvárí. Okrem nich ale na trávnik vybehla aj silná dorastenecká légia z mládežníckych výberov AS. O Šebekovi už reč bola. Vynikajúce momenty mal aj Roman Gergel. To čo si v slovenskej lige veľa hráčov nedovolí, si on doslova užíval. V súbojoch jeden proti jednému mal zvyčajne navrch. Po jesenných "záložníckych" skúsenostiach sa vrátil na svoj pôvodný stopérsky post Boris Godál. Trúfam si napísať, že bol jedným z najlepších mužov na ihrisku. Svoje miesto si zastal aj brankár Dalibor Rožník. Hoci práce veľa nemal, pôsobil sebavedomým a pokojným dojmom.

Prvý prípravný zápas majú Trenčania za sebou. Výhra 4:0 síce teší, ale všetkým je viac ako jasné, že horúco ešte len bude. A budú prichádzať aj čoraz náročnejší súperi. Už vo štvrtok o 17.30 h pricestujú na Sihoť Topoľčany a v sobotu o 14.30 h si AS zmeria sily s Vítkovicami.

Počet návštevníkov na prvom stretnutí bol príjemným pohladením. V závere duelu sa dokonca z úst skupinky najvernejších ozývali trenčianske chorály. Boli by sme radi, keby príjemná atmosféra v publiku pretrvávala aj v ďalších prípravných a potom samozrejme najmä v majstrovských dueloch. Futbalový klub preto touto cestou pozýva všetkých priaznivcov na ďalšie zápasy v roku 2008.

Autor: MS
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa