Aktuality - archiv 25.1.2008

Návšteva na izbe č. 306

Holandský denník - 5. časť

Večierka sa síce iba blížila, ale oboch obyvateľov izby č. 306 sme našli vzorne v posteli. Bližšie pri dverách ležal Martin Kasálek študujúc odborné futbalové učivo. Pod oknom upieral zrak do jednej z noviniek od Johna Grimshawa Csaba Horváth.

„Je to môj obľúbený autor. Jeho diela čítam v maďarskom, slovenskom i českom jazyku. Je mi to v podstate jedno, ale zdá sa mi, že najlepšie preklady majú Maďari,“ porovnal pestrosť jazykov kapitán mužstva. Hoci oči sústredene klopil k malým písmenkám, zatiaľ sa dostal iba po 19. stranu: „Máme málo voľného času, takže knihu tu počas tých necelých dvoch týždňov možno ani nedočítam.“

Csabov spolubývajúci využíva voľné okienka v programe aj na štúdium odborných futbalových záležitostí. „Navštevujem fakultu športového štúdia na Masarykovej univerzite - odbor telesná výchova a šport. Zameriavam sa najmä na futbal. Momentálne mám trénerskú triedu B, po ukončení magisterského štúdia môžem pod českým trénerom Večeřom získať dokonca Á-čko,“ opisuje svoje školské povinnosti "Kasa". V budúcnosti by si rád vyskúšal prácu trénera. „Mojou predstavou je začať pri mládeži. Potom by sa uvidelo. Doteraz som pracoval pod viacerými trénermi. Od každého som si vzal niečo. U niektorých som si všimol veľa pozitívnych vecí. Tie by som chcel využiť vo vlastnej praxi, ale stretol som sa aj s prvkami, ktoré by som chcel v budúcnosti určite robiť inak. Čiže aj negatívne skúsenosti sú pre mňa poučné,“ konštatuje vysoký defenzívny hráč.

Naopak rodák z Dunajskej Stredy sa pred časom pre Šport Arénu vyjadril, že po zavŕšení kariéry sa futbalu zrejme venovať nebude. Stará múdrosť ale hovorí - Nikdy nehovor nikdy. „Po ukončení štúdia ekonomiky mám zrazu viac času. Občas ma to chytí a premýšľam, či by som si nespravil nejaký trénerský kurz. Stále trvám na tom, že po aktívnej kariére sa futbalu zrejme venovať nebudem, ale chcem mať pootvorené zadné vrátka. Človek nikdy nevie, čo sa môže stať,“ uvažuje inžinier ekonómie.

Podľa denného režimu majú futbalisti prvú tréningovú fázu od 11.00 h. Po približne dvojhodinovej zaberačke prichádza obed, oddych, masáže a príprava na druhú fázu. Tá sa začína o 17.30 h. „Najmä ráno by mi vyhovovalo, keby sme skôr vstávali a aj tréningy by sa posunuli na skoršiu hodinu,“ konštatuje Horváth. Veľa voľného času futbalistom neostáva: „Najviac priestoru na relax máme medzi tréningami. Zvyčajne pozeráme televízor, rozprávame sa, spíme, počúvame hudbu, keď sa dáme dokopy viacerí zahráme si poker,“ menuje spôsoby vypĺňania voľna Csaba.

Debata s oboma defenzívnymi hráčmi ubiehala ako voda. Ani sme sa nenazdali a dvadsiata druhá hodina zaklopala na dvere. „Priznám sa, na takéto skoré zaspávanie nie som zvyknutý. Naposledy som bol o desiatej v posteli ešte ako žiačik prvého stupňa základnej školy,“ vyjadril sa k termínu večierky Kasálek. Jeho spolubývajúci s ním vrelo súhlasil. Obaja skúsení futbalisti ale rešpektujú pravidlá kempu. Po našej rozlúčke zhasli svetlo, zaželali si dobrú noc a začali čerpať energiu na nasledujúci deň.

Autor: MS
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa