Aktuality - archiv 11.6.2012

Pred pár týždňami kapitán, dnes už tréner

Martin Ševela: „Prišla ponuka, ktorá sa jednoducho neodmieta"

Hráčsku zmluvu má Martin Ševela do konca júna, no kapitánsku pásku si už na ruku nenavlečie. Od vedenia klubu dostal ponuku na pozíciu asistenta trénera. Ako sám povedal, takáto ponuka sa neodmieta. Skúsený obranca tak rozšíri realizačný tím pod vedením Adriána Guľu.

„Mal som stretnutie s hlavným trénerom a generálnym manažérom. Bavili sme sa okrem iného aj o mojej budúcnosti v klube, veď onedlho mi končí hráčsky kontrakt. Tréner Guľa mal víziu, aby som ako hráč potiahol do konca jesene. Vedenie klubu mi však ponúklo, aby som už skúsil trénerský chlebíček,“ začal svoje rozprávanie novopečený asistent trénera seniorského tímu.

Tridsaťšesťročný stopér sa myšlienkami na ukončenie aktívnej kariéry v Corgoň lige zaoberal čím ďalej tým intenzívnejšie. „Roky sa nedajú zastaviť. Prišla napokon ponuka, ktorá sa jednoducho neodmieta. Viem, že to nebude jednoduché, ale na novú úlohu v tíme sa teším. Mám to o to jednoduchšie, že tu vlastne všetkých poznám. Budem asistentom trénera, ktorý je priamo prepojený na najstarších dorastencov,“ pokračoval s úsmevom Ševela.

Hoci sa v tlači o možnom prestupe Martina Ševelu medzi trénerov šepkalo dlhšiu dobu, spoluhráči sa o tom dozvedeli až na úvodnom tréningu. „Chalani sa hneď od úvodu snažili zistiť, čo mám nové. Odbil som ich poznámkou, že platný hráčsky kontrakt mám až do konca tohto mesiaca. Napokon im to prezradil generálny manažér. Všetci sa na mňa pozreli, boli prekvapení,“ opisoval momenty z kabíny Ševela.

Tri a pol sezóny mal svoje stabilné miesto v šatni. Vybudoval si prirodzený rešpekt. Priateľským prístupom si získal priazeň všetkých, no najmä svojich spoluhráčov. „Nemyslím si, že by sa mal môj prístup voči nim meniť. Stále som ich kamarát, len v odlišnej pozícii. Chalani si dali poradiť, aj keď som bol hráč, takže určite nebude v tomto smere žiadny problém,“ zamyslel sa Ševela.

Či Martin Ševela futbalové kopačky zavesil na klinec definitívne je ešte otázne. Niekoľkí tréneri mládežníckych výberov počas víkendov nastupujú za okolité obce v regionálnych súťažiach. „Fyzicky by som sa na to cítil. Všetko však záleží od množstva práce. Ak by sa to dalo skĺbiť, vážne by som o tom uvažoval,“ pridal na záver rodák z Mostu pri Bratislave.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa