Aktuality - archiv 5.7.2012

Devätnástku chválili za okulahodiaci herný prejav

Ján Blaháč: „Nechceme sa zamerať na obranu s cieľom kaziť súperovi hru a spoliehať sa na rýchle brejky. Našou úlohou je dôkladne založiť útočnú akciu už od brankára a cez obrancov“\r\n\r\n

Najstarší dorastenci obsadili v ligovom ročníku ôsme miesto. Tím pod vedením trénera Jána Blaháča sa prezentoval pohľadným futbalom s dôrazom na ofenzívnu fázu. Mužstvo pod jeho vedením urobilo krok vpred.

„Pohľad na tabuľku neodzrkadľuje kvalitu tímu, s ktorým som počas uplynulej sezóny pracoval. Určite sme na tom boli oveľa lepšie, ako ukazuje samotné postavenie. Bolo to sčasti spôsobené aj tým, že ani v jednom zápase sme nehrali v plnej sile,“ povedal Ján Blaháč.

Ofenzívne poňatie hry, vysoký pressing a herná dominancia zdobila "devätnástku" počas celej sezóny. O našom správnom smerovaní utvrdzovali trénerov aj uznanlivé pochvaly od zástupcov konkurenčných klubov. „Nesnažíme sa hrať ako väčšina slovenských klubov. Nechceme sa zamerať na obranu s cieľom kaziť súperovu hru a spoliehať sa na rýchle brejky. Našou úlohou je dôkladne založiť útočnú akciu už od brankára a obrancov. Zameriavali sme sa, aby naša stredová formácia bola čo najaktívnejšia a vytvárala si gólové príležitosti. Do útočenia sa zapájali po krídle aj obrancovia. Mierne problémy sme potom mali s rýchlym prechodom do obrannej fázy, ale to je riziko útočného futbalu,“ spomínal na skončenú sezónu Blaháč.

Viacero hráčov z kádra "devätnástky" sa počas sezóny pripravovalo so seniormi. Tomáš Malec, Adam Morong, René Šiko, Gabriel Bezák a Stanislav Lobotka v súčasnosti naplno zarezáva pod trénerom Adriánom Guľom. „Ich výkonnosť preskočila dorasteneckú súťaž. Sú pripravení, aby naplno zabojovali o svoje miesto medzi dospelými. Teraz je už na nich, ako budú narábať so svojim talentom a schopnosťami. Kvalitu majú, závisí na nich, ako sa budú snažiť,“ povedal na margo mladíkov tréner Blaháč.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa