Aktuality - archiv 2.4.2008

Tvrdá príprava pred dôležitým duelom

Žilina je zabudnutá, ide sa na Banskú Bystricu

Zápas proti Žiline je zabudnutý. Trenčania sa od nedele nekoncentrujú na nič iné, iba na ďalší z kľúčových duelov. Proti Dukle Banská Bystrica sú ciele jasné. Extrémna tréningová sústredenosť hráčov a enormné nasadenie vysielajú smerom k víkendovému duelu pozitívne impulzy.

„Začiatkom týždňa sme mali veľmi ťažké tréningy. Nie, určite to nebola pomsta trénerov za víkendovú prehru. Jednoducho sme v príprave ešte viac pritvrdili. Všetko prispôsobujeme dobrému sobotňajšiemu výsledku. Máme za sebou päť jarných prehier, z toho štyrikrát sme nebodovali kvôli drobným detailom. Veríme, že konečne prišiel náš čas,“ velí do útoku Holanďan Thijs Sluijter. „Súhlasím s Thijsom. V príprave sme skutočne zapli na najvyššie obrátky. Tréningy boli náročné a zároveň mali svoju vysokú kvalitu,“ priznal Martin Kasálek, ktorý po vypršaní dvojzápasového trestu Csabu Horvátha prišiel o pozíciu kapitána. „So stratou pásky problém nemám. Kapitánom je Csaba, ja som bol zvolený iba ako jeho zástupca.“

Počas tréningov sa nad trávnikom začína vznášať silný tímový duch. Aj rivalita medzi hráčmi dostávajúcimi prednosť v základe a futbalistami sediacimi na lavičke sa nesie v duchu fair-play. „Čakám na svoju príležitosť, aj keď priznávam, že úlohu náhradníka nesiem hrozne. Ako striedajúci hráč sa necítim dobre. Oveľa lepšie výkony som podával ako člen základu. Od osemnástich rokov som nikdy nebol lavičkovým hráčom. Ako som ale už uviedol, snažím sa byť trpezlivý,“ ponúkol pohľad do duše náhradníka Branislav Jašúrek, majúci v príprave problémy s nepríjemným zranením.

Očistcom lavičky prechádzal v úvodných jarných kolách aj Filip Hlohovský. Po krátkych epizódach náhradníka sa v posledných dvoch zápasoch prepracoval do základu. Proti Nitre patril jednoznačne medzi najlepších hráčov AS, cítiť ho bolo aj v Žiline. „Úvodné jarné kolá boli pre mňa naozaj veľmi ťažké. Preto som robil všetko pre to, aby som sa čo najskôr dostal do prvej jedenástky,“ uviedol nádejný útočník dúfajúci, že príležitosť v základe dostane aj do tretice. „S Bystricou berieme iba tri body. Nič iné pre nás nie je zaujímavé,“ demonštroval atmosféru kabíny reprezentant do 21 rokov.

„Musíme sa sústrediť predovšetkým na vlastné schopnosti. Máme nepríjemnú sedembodovú stratu. Postupnými krokmi ju chceme začať likvidovať. Je dôležité aby sme so stieraním manka začali už proti Banskej Bystrici. Aby sme tento cieľ dosiahli, musíme všetci veľmi tvrdo pracovať,“ pridal na záver názor Thijs Sluijter.

Autor: MS
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa