Zápasy - archiv 5.4.2008

Po prehre s Duklou strata desať bodov na Senec

AS Trenčín - Dukla Banská Bystrica 1:3 (0:2)

Stretnutie odštartovala šanca Vyskoča na jednej a Križka na druhej strane, ale ani jeden z nich nemieril medzi žrde. V nasledujúcich minútach sa hra odohrávala prevažne v strede ihriska a brankári nemali veľa príležitostí ukázať svoje umenie. Banskobystričania vedomí si nervozity na strane súpera čakali na jeho chyby a tie aj prišli. V 28. min zahrávala Dukla priamy kop, domáca obrana loptu dostatočne razantne neodvrátila a Velický prvou strelou medzi žrde otvoril skóre stretnutia. O chvíľu na to mohlo byť vyrovnané, ale lopte po hlavičke Kasálka stálo v ceste brvno. Banská Bystrica naďalej verná vyčkávacej taktike udrela aj po druhý raz. V 40. min zakončil brejkovú situáciu Michal Ďuriš, ktorý si loptu prebral na hranici postavenia mimo hry - 0:2.

Zdalo sa, že o všetkom je rozhodnuté, čomu nasvedčoval aj úvod druhého polčasu. Trenčania však predsa len zabojovali. V 65. min Hlohovský sám zoči-voči Borošovi neuspel. O pár minút zlyhal v rovnakej pozícii na opačnej strane Filo, následne Hlohovský nastrelil žrď, ale už o chvíľu znížil Depetris na 1:2. Trenčín hral v týchto chvíľach vabank a otvoril priestor pre rýchle kontry Dukly. Najskôr Gajdoš sám neuspel, ale v 82. uzavrel na konečných 3:1 pre Duklu Filo.

AS Trenčín - Dukla Banská Bystrica 1:3 (0:2)

Góly: 73. Depetris - 28. Velický, 40. M. Ďuriš, 82. M. Filo ml.

Žlté karty: 44. Križko, 45. Báez, 75. Kasálek

Červené karty: 87. Báez (Trenčín) po dvoch ŽK

Domáci: Volešák - Čögley (73. M. Zubo), Cs. Horváth, Kleščík, Kasálek - Addai (60. Jašurek) - Hlohovský, Báez, Sluijter - Križko (46. Gergel), Depetris

Hostia: Boroš - M. Pančík ml., O. Debnár, Poljovka, Kotrys - Ľ. Vyskoč (46. M. Filo ml.), Pečovský, Velický, Hučko - M. Ďuriš (61. T. Pančík), V. Gajdoš (80. Kulík)

Rozhodovali: Vnuk - T. Somoláni, Cuninka

Divákov: 1027

Martin Stano (tréner Trenčína): "Bohužiaľ, máme na našom konte ďalšiu prehru. Chceli sme prekvapiť súpera určitým taktickým zámerom, ktorý nám však nevyšiel a potom to už nabralo rovnaký scenár ako v predchádzajúcich zápasoch. Dostali sme náhodný prvý gól, z ofsajdovej akcie potom aj druhý. V druhom polčase sme preskupili našu zostavu v snahe ešte výsledok zmeniť. Súper však hral takticky a v závere nám z protiútoku strelil tretí gól. Sme si vedomí toho, že naša situácia je hrozná, no stále nás ešte čaká deväť kôl a určite nehádžeme flintu do žita."

Štefan Horný (tréner Banskej Bystrice): "Prišli sme do Trenčína jednoznačne zvíťaziť, čo sa nám aj podarilo, hoci sme čakali, že to bude trošku ľahšie. V prvej polhodine hrali domáci celkom dobre, góly sme však strieľali my. Hoci v druhom polčase hral Trenčín vabank a znížil, nakoniec sme v závere strelili tretí gól a vyhrali sme zaslúžene. Tých gólov sme však mohli nastrieľať určite ešte viac."

foto: sita.sk, Martin Blažek

Autor: SITA
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa