Aktuality - archiv 15.11.2013

Napriek chvíľkovej dezorientácií rozhodol

Roman Holíček: „Ani presne neviem ako, s protihráčom sme sa zrazili hlavami a chvíľu som bol dezorientovaný“

Podaril sa im husársky kúsok. „Devätnástka“ otočila zápas so Žilinou (3:2), v ktorom prehrávala už o dva góly. Naviac, podarilo sa jej to proti tímu, ktorý je na prvom mieste ligovej súťaže.

Hoci po necelej polhodine hry prehrávali o dva góly, nevzdali sa. Gorelčíkove góly zverencov trénera Mareka Dobiáša nezlomili. „Na zápas so Žilinou si spomínam len v tom najlepšom. Boli sme zdravo nabudení a aj keď sa nám sprvu nedarilo, hrali sme ako jeden tím. Pomohol nám gól tesne pred prestávkou. Počas nej sme si povedali, že dáme do toho všetko a otočíme stav vo svoj prospech. Napokon to vyšlo. Poraziť súpera akým je Žilina, je skvelý pocit,“ načrtol odhodlanie výberu do 19 rokov Roman Holíček.

Práve on bol strelcom víťazného gólu, ktorý padol dvanásť minút pred koncom a znamenal, že sme súpera aspoň na pár dní zosadili z postu lídra tabuľky. „Tréner nám pred zápasom zdôrazňoval, že rohové kopy pôjdu na prvú žrď. Nabehol som si na center a spadlo mi to tam. Ani presne neviem ako, pretože sme sa s protihráčom zrazili hlavami a chvíľu som bol dezorientovaný,“ pokračoval rodák z Dolnej Súče, pre ktorého to bol premiérový zásah v sezóne. 

Po dvoch prehrách z ostatných kôl prišla príjemná rozlúčka s jesennou časťou. Dôvodov, prečo sa predchádzajúce zápasy nevydarili podľa predstáv bolo podľa Romana Holíčka viacero. „Neboli sme dostatočne koncentrovaní, ani nasadenie nebolo z našej strany aké by sa čakalo. Následne sa pridal aj kúsok smoly. Verím, že je to za nami. Kiežby tak, ako sme jeseň zakončili, sme začali aj jarnú časť.“ 

V štruktúrach AS Trenčín pôsobí už šiestu sezónu. „Trenčiansky systém hry je na Slovensku jedinečný. Myslím si, že aj z nášho výberu vyrastú šikovní futbalisti,“ dodal na záver Holíček.

Autor: mj
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa