Aktuality - archiv 30.1.2014

Súperom na sústredení v Turecku aj Číňania

AS Trenčín nastúpi proti FC Vaslui, Karpaty Ľvov a Chang-čou Greentown

Zverenci trénera Martina Ševelu už poznajú mená klubov, na ktoré narazia počas februárového sústredenia v Turecku. Okrem tradične silnej rumunskej a ukrajinskej futbalovej školy sa stretneme aj so zaujímavým súperom z Ázie. Postupne narazíme na FC Vaslui (10. februára), Karpaty Ľvov (12. februára) a Chang-čou Greentown (14. februára).

Trenčianska výprava odlieta z viedenského Schwechatu v sobotu 8. februára predpoludním priamo do Antalye. Nasledovať bude približne hodinový presun autobusom do Side, kde bude hlavný stan mužstva. Ešte v sobotu podvečer je na programe prvý tréning. Návrat je naplánovaný na nasledujúcu sobotu 15. februára.

Prvý súper FC Vaslui je šiesty tím jesennej časti rumunskej ligy. Vicemajster z roku 2012 a finalista Rumunského pohára spred štyroch rokov vypadol v ročníku 2012/2013 v treťom kvalifikačnom kole Ligy majstrov s Fenerbahce. Následne sa ocitol v play-off Európskej ligy, kde nestačil na Inter Miláno. Rok predtým vypadol v rovnakej fáze Ligy majstrov s Twente, ale prešiel cez Spartu Praha do základnej skupiny EL. Tam v spoločnosti Sportingu Lisabon, Lazia Rím a FC Zürich obsadil tretiu priečku. Ak by však vyhral posledný zápas na ihrisku švajčiarskeho tímu (0:2), postúpil by do vyraďovacej časti. Tento rok to ale pre Vaslui nevyzerá na pohárovú Európu. V lige stráca desať bodov na Steauvu Bukurešť, ktorá má dva zápasy k dobru, a v pohári vypadol vo štvrťfinále.

Ukrajinský Karpaty Ľvov je tradičným tímom ukrajinskej ligy. Po jeseni je na jedenástej priečke v šestnásťčlennej súťaži. So záchranou by však nemal mať problémy, keďže sa pohybuje v pokojných vodách. Vrcholom jesene bol triumf Ľvova nad Šachtarom Doneck (3:2). Karpaty hrali v rokoch 1999, 2010 a 2011 Pohár UEFA, resp. Európsku ligu. Dvojnásobný finalista Ukrajinského pohára prešiel v ročníku 2010/2011 cez Reykjavík, Zestafoni a Galatasaray až do základnej skupiny EL. V spoločnosti PSG, FC Sevilla a Borussie Dortmund však získal jediný bod.

Sústredenie v Turecku uzavrieme súbojom proti čínskemu tímu Chang-čou Greentown. Dvanásty tím najvyššej čínskej súťaže sa pripravuje na nový ročník. V tejto sezóne sa mu príliš nedarilo, keď vypadol skoro aj v domácom pohári. Prepracoval sa do štvrťfinále. V uplynulých rokoch sedel na lavičke Chang-čou popredný japonský tréner Takeši Okada. Ten viedol svoju krajinu dvakrát na svetovom šampionáte. V roku 2010 na MS v Juhoafrickej republike postúpil zo skupiny na úkor Dánska a Kamerunu. V každom prípade pôjde o zaujímavý zápas proti špičkovému klubu z Ázie.

Program sústredenia v Turecku
10. februára – FC Vaslui (Rumunsko, I. liga)
12. februára – Karpaty Ľvov (Ukrajina, I. liga)
14. februára – Chang-čou Greentown (Čína, I. liga)

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 20.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC Košice (1:2).

ASTV 20.4.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa