Aktuality - archiv 30.6.2008

Knapp by mal byť nielen tvorcom hry, ale aj lídrom kabíny

Lubor Knapp: "Zdá sa mi, že vlaňajší neúspech zahodili za hlavu. Majú nové ciele, inú motiváciu. Mužstvo sa pomaly učí vyhrávať."

Lubor Knapp zapadol do zostavy AS Trenčín, akoby do nej od nepamäti patril. Tvorivý futbalista zbieral v minulosti skúsenosti v Baníku Ostrava, NH Ostrava, Ozete Dukla Trenčín, Spartaku Trnava, Viktorii Plzeň, Vítkoviciach, Odre Wodzislaw a FC Senec. Pred niekoľkými dňami sa s Trenčínom dohodol na ročnej spolupráci s prípadnou možnosťou jej predĺženia. Skúseného, tridsaťjedenročného hráča, sme navštívili na hotelovej izbe v Nymburku bezprostredne po zápase s Mladou Boleslavou.

Ako sa ti pozdával súboj s ťažkým súperom?

"Bolo to veľmi kvalitné stretnutie. Mladá Boleslav hrala oba polčasy s inou jedenástkou. Majú silné individuality. Z tých 22 futbalistov môže hrať v základe prakticky každý. Výkonom sme určite nesklamali. Zahrali sme si kombinačne. Zápas nám potvrdil, že vyrovnanú partiu môžeme hrať aj proti silným súperom."

V Trenčíne si necelé dva týždne. Ako ich hodnotíš?

"Môj doterajší dojem z AS je veľmi kladný. Veci v klube fungujú tak ako majú. Stretávam sa tu s vysoko profesionálnym prístupom vedenia. Každý presne vie, čo má robiť. So Sencom sa to nedá absolútne porovnať. Zatiaľ jednoducho nevidím žiaden problém."

Prišiel si do tímu poznačeného vypadnutím do nižšej súťaže. Odráža sa tento neúspech v mysliach hráčov?

"Zdá sa mi, že vlaňajší neúspech zahodili za hlavu. Majú nové ciele, inú motiváciu. Mužstvo sa pomaly učí vyhrávať. Verím, že každým prichádzajúcim zápasom sa môžeme ešte zlepšovať. V kabíne je viacero veľmi šikovných hráčov so slušným potenciálom. Mužstvo si buduje svoju tvár. Začína mať svojho ducha. Predpokladám, že budeme schopní pobiť sa o dobrý výsledok aj v prípade nepriaznivého vývoja skóre."

Tvojou prvoradou úlohou je prevziať v tíme dirigentskú taktovku. Cítiš sa byť typickým režisérom?

"Prišiel som sem s tým, aby som tvoril hru a možno, aby som pomohol pri tvorbe pozitívnej klímy v kabíne. Dôležité bude, aby sme dali dokopy silnú partiu snažiacu sa dosiahnuť spoločný cieľ."

Po ukončení pôsobenia v Senci si mal viacero ponúk. Prečo si sa napokon rozhodol pre Trenčín?

"Áno, mal som toho viac. Pre Trenčín rozhodlo viacero faktorov. Hral som tu v minulosti. Bola to veľmi príjemná etapa mojej kariéry. Ďalším dôležitým dôvodom pre moju voľbu bolo korektné, rýchle a pragmatické rokovanie s pánom Rybníčkom. Po našom vecnom rozhovore som sa rozhodol pre Trenčín, dá sa povedať, okamžite."

Načrtol si svoje predchádzajúce účinkovanie v Trenčíne. Ako si na to obdobie spomínaš?

"Na tie mesiace si spomínam veľmi rád. Keď som prišiel na Sihoť, boli sme poslední. Na predposlednú Trnavu sme mali hádam dvanásťbodovú stratu. Nakoniec sme sa práve na úkor Spartaka zachránili. Po sezóne som z Trenčína prestúpil práve do Trnavy, s ktorou sme už po roku postúpili späť medzi elitu. Svojím spôsobom som sa momentálne ocitol v rovnakej situácii. So Sencom som sa zachránili na úkor Trenčína, do ktorého som bezprostredne po sezóne prestúpil. Bol by som rád, keby bola moja terajšia situácia dokonalou kópiou minulosti. Znamenalo by to, že by sme sa po roku vrátili späť do Corgoň ligy."

Do Senca si prišiel až po odchode trénera Galáda. Spolupracovali ste niekedy v minulosti?

"Nie, s pánom Galádom som v minulosti v jednom tíme nepôsobil. O jeho metódach a tréningoch som predtým vedel iba z počutia. Pred mojím príchodom do Trenčína sme si spolu sadli. Diskutovali sme o tom, čo odo mňa očakáva a aké úlohy v tíme budem mať."

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa