Aktuality - archiv 9.7.2008

Rožník bojuje o post jednotky, doposiaľ nevie s kým

Dalibor Rožník: „Chcem byť prvým brankárom a robím preto všetko.“

Brankárskou jednotkou AS Trenčín je od začiatku prípravy na novú sezónu iba dvadsaťročný Dalibor Rožník. Má za sebou niekoľko vydarených stretnutí, ale ani vychytaná nula proti silnej Mladej Boleslavy mu pred posledným prípravným súbojom proti 1. FC Slovácko negarantuje post neohrozenej jednotky pre nový ročník.

„S pribúdajúcimi zápasmi mi trochu stúplo sebavedomie. Veď na jar som odchytal iba prvé tri kolá a potom išiel do bránky Miloš (Volešák),“ poznamenal nádejný mládežnícky reprezentant, ktorý na svoju šancu stále len čaká: „Ešte sa nedá povedať, že by som bol istou jednotkou. Chcem však byť prvým brankárom a robím preto všetko. Stále je čo zlepšovať.“

Rožník sa snaží využiť pozíciu, že do prípravy nastúpil spoločne s ním vekom stále ešte dorastenec Ján Šimlaštík, ktoréh§o prioritou budú však zápasy devätnástky. „Nedá sa povedať, že by na mňa nebol vyvíjaný potrebný tlak. Môžem potvrdiť, že Jano sa zlepšil a navyše tu je želanie trénera o doplnenie tímu na brankárskom poste. Uvidíme ako to dopadne,“ komentoval dvadsaťročný mladík, ktorý zatiaľ bojuje o svoj flek so súperom bez mena a tváre. Niečo by mohol napovedať stredajší súboj proti Jihlave, ktorý odchytal po dlhšej dobe Miloš Volešák.

Mladší z dvojice brankárov, ktorí boli pri zostupe Trenčína do I. ligy, presvedčil o svojich kvalitách nielen pri nule proti Mladej Boleslavy, ale aj v jedinom domácom prípravnom zápase proti Spartaku Trnava. Najskôr mu narobil problémy hlavičkou Peter Ďuriš a potom musel vytlačiť na roh krížnu strelu z hranice pokutového územia. „Škoda toho gólu. Bernáth ma obstrelil, bol som príliš vysoko. Ako som povedal, stále je čo zlepšovať,“ povedal sebakriticky Rožník.

Mladý gólman si pochvaľuje nielen atmosféru v kabíne, ale aj posilnenie mužstva pre prvoligové boje. „Určite to je iné ako v minulom ročníku. Celkom sme sa posilnili a aj komunikácia na ihrisku je lepšia. Pomohol príchod Knappa, takého hráča sme potrebovali,“ dodal na záver Rožník.

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa