Aktuality - archiv 3.6.2014

Kanonier Sabler splnil predsezónny cieľ

Roman Sabler: „Väčšinou som sa presadzoval v okolí päťky“

Strelcom sa pod Čákovým hradom darí. Okrem najlepšie kanoniera Corgoň ligy máme v AS Trenčín ďalšieho zakončovateľa. V tíme do 19 rokov sa stal s dvadsiatimi presnými zásahmi najlepším strelcom medzi staršími dorastencami Roman Sabler, keď nadviazal na duo Gabriel Bezák a Samuel Čentéš.

„Osobne môžem byť so sezónou spokojný. Počas celej som si držal slušnú produktivitu a snažil som sa pracovať pre tím. V jarnej časti som počas štyroch zápasov nakukol aj na lavičku seniorského tímu, čím sa mi splnil jeden cieľ a sen,“ povedal na margo práve skončenej sezóny Sabler.

V 23 zápasoch v nej nastrieľal 20 gólov. Hetrik strelil iba jeden v divokom zápase na pôde Podbrezovej, k tomu pridal aj štyri dvojgólové zápisy. „Väčšinou som sa presadzoval v okolí päťky. Niečo som strelil hlavou, no zaujímavé je, že hoci som ľavák, veľakrát som trafil do čierneho pravačkou,“ zamyslel sa Sabler.

Za najkrajší z gólov považuje práve posledný dvadsiaty, keď zavrel oči a loptu napálil pod brvno. „Pred sezónou som si dal cieľ radovať sa z gólu dvadsaťkrát. To sa mi napokon podarilo, z čoho mám veľkú radosť. Potešila ma aj dôvera trénerov, keď mi proti Košiciam zverili do rúk kapitánsku pásku. Bola to pre mňa veľká česť,“ pokračoval odchovanec SFM Senec. 

Pre mladého zakončovateľa bola táto sezóna poslednou medzi dorastencami. O tom, kam budú smerovať jeho kroky, zatiaľ netuší. „Najradšej by som zostal v Trenčíne. Kabína aj fanúšikovia mi prirástli k srdcu. Verím, že som dal pozitívny signál,“ dodal na záver 18-ročný kanonier. 

Autor: mj
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa