Aktuality - archiv 4.8.2008

AS v Slovenskom pohári skončilo

Spartak Vráble - AS Trenčín 3:1 (1:1)

AS Trenčín stroskotal v Slovenskom pohári už na prvej prekážke. Po nevýraznom výkone na pôde druholigových Vrábľov prehral 1:3. Po zraneniach sa do zostavy vrátili Šebek a Chanti. Pre tresty naopak chýbali Kaspřák a Godál. Trenčania dohrávali zápas opäť v oslabení. Po dvoch žltých kartách – za rečnenie a za filmovanie – rozhodca v 88. min vylúčil Hlohovského.

Trenčania začali výborne. Krátko po úvodnom výkope rozohral štandardnú situáciu z ľavej strany Knapp a jeho center usmernil do siete jemným dotykom Olej. To bolo nadlho zo strany favorita všetko. Domáci sa chceli pred takmer tisíckou domácich priaznivcov vytiahnuť. V 10. min nasmeroval center do veľkého vápna Trenčanov Tužinský – trojica jeho spoluhráčov dobre mierenú prihrávku o vlas minula. Do ďalšej príležitosti sa dostal vzápätí Pavelka, ale ani on zatiaľ neskóroval. Hrot domácich sa dočkal po polhodine hry. Po rohovom kope Feješa umiestnil loptu za Rožníkov chrbát. Od 32. min svietil na ukazovateli skóre stav 1:1. V závere polčasu sa pokúsil o zmenu skóre Knapp. Jeho strela z 25 metrov letela tesne mimo.

Do druhého polčasu vstúpili Trenčania aj s podporou skupinky trenčianskych priaznivcov. Ich skandovanie neustalo ani po 51. min, keď domáci po rohu opäť skórovali. Center Tužinského „upratal“ do siete Kermient. Tréner Galád sa snažil okamžite reagovať. Po Hlohovskom, ktorý prišiel na ihrisko bezprostredne po prestávke, poslal na trávnik ďalších dvoch ofenzívne ladených hráčov – Šebeka a Križka. Napriek posilneniu útočnej sily AS boli nebezpečnejším tímom naďalej domáci. Ich tretiemu gólu predchádzalo nedorozumenie Oleja s Rožníkom na hranici vlastnej šestnástky. Kontakt dôrazného Pavelku s brankárom Trenčína posúdil rozhodca Hracho ako faul. Kapitán Spartaka Husár nariadený pokutový kop bezpečne premenil. AS Trenčín vypadol v prvom kole Slovenského pohára po prehre 1:3. Celé svoje ťaženie tak musí orientovať už iba na ligovú súťaž. Najbližším súperom AS bude v sobotu Lučenec.

Spartak Vráble – AS Trenčín 3:1 (1:1)

Góly: 32. Pavelka, 51. Kermient, 71. Husár (11 m) - 2. Olej

Žlté karty: 71. Rožník, 83. Hlohovský

Červené karty: 88. Hlohovský (Trenčín) po druhej ŽK

Domáci: Vojtek – Gonda, Šándor, Kermient, Husár – Balko (46. Kaplán), Feješ, Turčan, Tužinský, Kupec – Pavelka (77. Sojka)

Hostia: D. Rožník – Čögley, Szórád, Peciar, Olej – Marček (52. Šebek), Knapp, Gergel, Chanti (46. Hlohovský) – Lukšík (52. Križko), Depetris

Rozhodovali: Hracho

Divákov: 955

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa