Aktuality - archiv 6.8.2008

Témou zasadania DK SFZ aj AS Trenčín

Kaspřákovi stop na tri zápasy, Godálovi na dva, Hlohovskému na jeden a Depetris je v riešení.

Jedným z najfrekventovanejšie skloňovaných klubov na štvrtkovom zasadaní disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) bol AS Trenčín. Jej členovia sa podrobne zaoberali troma červenými kartami hráčov AS v posledných dvoch dueloch, nešportovým správaním sa Davida Depetrisa ako i vhodenou dymovnicou na hraciu plochu počas zápasu s Podbrezovou.

Zápas na Interi dohralo iba deväť Trenčanov. Petr Kaspřák a Boris Godál opúšťali ihrisko po inkasovaných červených kartách predčasne. Komisia vedená JUDr. Štefanom Kridlom vymerala Kaspřákovi trest na tri súťažné stretnutia, Godál bude pauzovať o jeden zápas menej. Ďalším „červeným“ hriešnikom na pretrase bol Filip Hlohovský. Autor dvoch jesenných ligových gólov bude trénerovi Galádovi chýbať v najbližšom zápase proti Lučencu.

Zasadnutie sa venovalo aj ďalšiemu hráčovi AS. „Začali sme disciplinárne konanie aj voči Davidovi Depetrisovi za nešportové správanie po vystriedaní v dueli I. ligy v Bratislave s Interom,“ uviedol pre agentúru SITA šéf disciplinárky Štefan Kridla.

Komisia ďalej zhromažďuje materiály o „hrubom nešportovom správaní“ priaznivcov AS počas domáceho duelu s Podbrezovou. Bezprostredne po uvedenom zápase zaslal klub na DK SFZ dvojstranové stanovisko k nešťastnému incidentu, pri ktorom jeden z divákov vhodil na hraciu plochu dymovnicu. Klub v dokumente vyzdvihol vysokú kultúrnosť fanúšikov AS. Poukázal na slušné celozápasové povzbudzovanie ako aj na pútavú choreografiu v minulosti i teraz.

V stanovisku sa ďalej píše, že o to viac všetkých – vrátané mnohých fanúšikov – mrzí nešťastné vhodenie dymovnice na ihrisko. Klub na záver listu vyjadril presvedčenie, že podobné nepríjemnosti sa nebudú opakovať a že na riešenie správania sa fanúšikov AS Trenčín v budúcnosti na pôde DK SFZ nebude dôvod. Tomuto prípadu sa DK SFZ bude venovať aj na najbližšom sedení.

AS Trenčín je členom SFZ. Musí preto dodržiavať regule určené touto organizáciu. Stanovisko SFZ ako aj UEFA je v otázke používania pyrotechniky na štadiónoch jednoznačné – PYROTECHNIKA JE ZAKÁZANÁ. Obraciame sa preto na všetkých fanúšikov AS s prosbou, aby toto nariadenie rešpektovali.

Tešíme sa na najbližšie stretnutie už v sobotu o 18.00 hod. proti Lučencu. Vopred ďakujeme za vašu podporu a za nápadité a originálne povzbudzovanie.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa