Aktuálne 8.1.2015

Ramón sa ťažko lúčil, Lobotka sa teší na zimnú prípravu

Mesačná prestávka medzi koncom jesennej a začiatkom prípravy na jarnú časť sa skončila. Hráči opäť obsadili svoje miesta v kabíne. Znova z nej znela hlasná hudba a smiech. Spomienky na dovolenkové obdobie však pretrvávajú.

Návrat domov do Brazílie si vychutnal Ramón da Silva. Rodák z Ipiaú si obdobie vianočných sviatkov užil dokonale. Zatiaľ čo jeho kolegovia sa borili s nízkymi teplotami a snehom, on si vychutnával pláž a minimálne tridsaťpäťstupňové horúčavy. „Doma to je iný svet. Mal som veľa času na stretnutie sa s priateľmi a rodinou. Zažili sme spolu veľa krásnych chvíľ. Boli to skvelé dni.“

Po bezmála mesačnom pobyte doma sa 24-ročnému stopérovi ťažko lúčilo. „Priznám sa, že som si aj poplakal. Najmä s mamou. Všetko, čo robím, robím pre ňu. Keď som bol malý chlapec, veľa za mňa bojovala a vždy mi verila. Preto sa teraz snažím robiť všetko pre to, aby bola na mňa hrdá. Nebolo jednoduché sa s ňou opäť rozlúčiť na dlhšiu dobu. Na druhej strane chápe, že futbal je môj život,“ vysvetľoval Ramón.

Čas na oddych využil naplno aj kapitán tímu Peter Kleščík. Spoločne s rodinou strávil väčšinu decembra v rodnej Čadci. „Počas Vianoc sa stretla moja a manželkina rodina. Mal som veľa času aj na dcérku. Tá si na mňa zvykla. V deň prvého tréningu preto nechápala, prečo som odišiel tak skoro.“

K najkrajším sviatkom v roku neodmysliteľne patria aj dobroty na bohato prestretých stoloch. Nevyhol sa im ani Peter Kleščík. „Jedol som, ale udržiaval som sa v kondícii. Problém s váhou u mňa nenastal. Nepribral som, ešte sa mi podarilo zhodiť dve kilá. Poznám svoje telo a viem, čo si môžem dovoliť,“ vysvetľoval profesionál telom aj dušou.

Po Novom roku zahrnul Kysuce sneh. Dvadsaťšesťročný obranca sa však lyžovačke vyhol. „Dlhšiu dobu som na lyžiach nestál a neveril som si. Nerád by som zbytočne riskoval.“ Podobne vynechal aj tradičný Štefanský turnaj v Čadci, na ktorom si pred dvoma rokmi zlomil kostičku v priehlavku pravej nohy. „Bol som sa iba pozrieť. Stretol som po roku mnohých známych. Hralo sa na parketách, čo nepovažujem za šťastný výber. Kedysi sa jednalo o exhibíciu, no v poslednom čase sa hráči vôbec nešetria,“ poznamenal Kleščík.

Sviatky s priateľkou si užíval Stanislav Lobotka. Väčšinu času strávil vo Viničnom, kde má byt. Doma vo Veľkej Hradnej bol iba dva dni. „Bol som jeden z tých, ktorí pribrali. Nebolo to však od koláčov a mastných jedál. Prevažne sa jednalo o svalovú hmotu. Nič som nenechal na náhodu, veľa som behal a posilňoval,“ vysvetľoval reprezentant do 21 rokov.

Dary pod vianočným stromčekom ho potešili, no dôležitejšie sú pre neho iné veci. „V prvom rade, aby sme boli všetci zdraví. To, že som dostal nejaké darčeky bol iba bonus.“ Práve on bol jedným z tých, ktorí sa na zimnú prípravu tešil. „Futbal mi už riadne chýbal. Sledovať zahraničné súťaže a nebyť na ihrisku boli pre mňa menšie muky. Mínusové teploty síce nemám rád, ale zakrátko si na to zvyknem,“ dodal na záver Lobotka.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa