Aktuálne 31.1.2015

V Turecku proti Botosani, Saransku a Esbjergu

Mužstvo pod vedením trénera Martina Ševelu odcestuje v stredu podvečer na sústredenie do tureckého Beleku. Svoj stan si rozloží na rovnako mieste ako pred rokom. Počas týždeň trvajúceho tréningového kempu odohrá tri prípravné sústredenia proti súperom z Rumunska, Ruska a Dánska. Všetky tri tímy pôsobia vo svojich krajinách v najvyšších súťažiach.

Rumunský tím FC Botosani je po jeseni na siedmej priečke osemnásťčlennej súťaže. Zo sedemnástich stretnutí osem vyhral, tri remizoval a šesť prehral. Do súťaže vstúpil impozantnými víťazstvami proti Astra Giurgu a Dinamu Bukurešť. Na jar bude bojovať o účasť v Európskej lige UEFA. V uplynulom ročníku obsadilo Botosani ako nováčik ôsme miesto, hoci cieľom bola záchrana. Po šiestom kole dokonca viedlo rumunskú ligu.

Ruský klub Mordovija Saransk je aktuálne desiaty v šestnásťčlennej ruskej súťaži. Zo sedemnástich stretnutí šesť vyhral, dva remizoval a deväť prehral. V mužstve je množstvo legionárov z celého sveta. Saransk do druhej ligy postúpil pred piatimi rokmi a už po dvoch rokoch sa ocitol v najvyššej súťaži. Hneď zostúpil, no opäť sa vrátil v minulom ročníku. Trénerom je Jurij Sjomin, ktorý urobil z priemerného Lokomotivu Moskva dvojnásobného majstra Ruska. Počas trénerskej kariéry vyhral päťkrát Ruský pohár a dvakrát bol v semifinále Pohára víťazov pohárov. V ročníku 2008/2009 doviedol Dinamo Kyjev do semifinále Európskej ligy UEFA.

Dánsky Esbjerg fB je v súčasnosti ôsmym mužstvom dvanásťčlennej dánskej ligy. V sedemnástich zápasoch štyrikrát vyhral, osemkrát remizoval a päťkrát prehral. Všetky zápasy odchytal slovenský brankár Martin Dúbravka. Esbjerg vyhral pred dvoma rokmi Dánsky pohár po tretí raz v histórii. V uplynulých dvoch sezónach bol v domácej lige štvrtý a piaty. Dánsku Superligu vyhral päťkrát, naposledy v roku 1979. Najväčší úspech v európskych pohároch dosiahol šestnásťfinálovou účasťou v minulosezónnej edícii Európskej ligy UEFA, kde stroskotal na talianskej Fiorentine. V play-off vyradil Saint-Étienne a v skupinovej fáze bol v spoločnosti Standardu Liége, Red Bull Salzburg a IF Elfsborg.

Program sústredenia v Turecku
FC SA Botosani – AS Trenčín (6. februára)
Mordivija Saransk – AS Trenčín (8. februára)
Esbjerg fB – AS Trenčín (10. februára)

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa