Aktuálne 2.7.2015

Poslanci podporili výstavbu štadióna

Poslanci mestského zastupiteľstva v Trenčíne schválili návrh zmluvy s futbalovým klubom AS Trenčín týkajúci sa výstavby nového štadióna. Práce sa začnú na jar budúceho roka, ak všetko pôjde podľa plánov, dokončený by mal byť najneskôr v roku 2017.

Klub sa zaviazal v prvej fáze preinvestovať päť miliónov eur. Dotácia od štátu je vo výške 2,4 milióna eur. Stavať budú novú hlavnú tribúnu a tribúny za bránami. Kapacita po dokončení prvej fázy bude približne 7500 divákov.

Generálny manažér Róbert Rybníček hovorí, že klub má ešte vyššie ambície. „Chceli by sme do štadiónu vložiť 10 až 11 miliónov, aby sme ho dostavali celý. Z vlastných zdrojov musíme nájsť ešte tri až štyri milióny eur, aby sme zhodili aj starú tribúnu, postavili novú a dokončili celý štadión,“ dodal Rybníček. Štadión bude mať po dokončení oboch fáz výstavby 11-tisíc miest, spĺňať bude podmienky UEFA pre medzinárodné súťaže a zápasy.

„Uvedomujeme si obrovskú zodpovednosť, ktorú sme dostali. Je to veľká výzva štadión postaviť. Čakajú na to všetci fanúšikovia, musíme im tento sen splniť,“ dodal Róbert Rybníček.

Trenčín sa po dokončení rekonštrukcie zaradí k mestám, ktoré majú futbalové štadióny na najvyššej úrovni. „Teší nás, že Trenčín dostane moderný futbalový stánok, je to veľká podmienka ďalšieho rozvoja športu,“ povedal hovorca Slovenského futbalového zväzu Juraj Čurný.

Predpokladá, že štadión nebude len pre mesto Trenčín, ale pre celú oblasť Považia. „Vzniká sieť štadiónov, kde môžeme organizovať futbalové zápasy reprezentácie rôznych vekových kategórií. Tajným snom je kandidatúra usporiadanie finálového turnaja majstrovstiev Európy do 21 rokov. Tam sú takéto štadióny absolútnou nevyhnutnosťou,“ dodal Čurný.

Článok prevzatý z trencin.sme.sk.

Autor: sme.sk
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Fanúšikovia 14.4.2024

Fanúšikovia | Po vysokom víťazstve opäť na domácej pôde, vstupenky na Košice v predaji

V šiestom kole nadstavbovej časti Niké ligy sa...

ASTV 14.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Vion Zlaté Moravce

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC ViOn Zlaté...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa