A-tím 1.12.2015

Výhru si zaslúžili najmä fanúšikovia, povedal Bero

S domácim prostredím v jesennej časti aktuálneho ročníka Fortuna ligy sme sa rozlúčili úspešne. Na Sihoti sme porazili aj zlepšujúcu sa Senicu (2:0) a vyhrali už ôsmy zápas v sérii. Domáca derniéra bola zároveň ideálnou pozvánkou na posledný zápas tohto roka v Trnave.

"Každé víťazstvo nás teší, aj keby bolo len o gól,“ povedal s úsmevom Matúš Bero a pokračoval: „Súper prišiel dobre pripravený. Zavrel sa na vlastnej polovici a nechcel riskovať. My sme museli prebúrať jeho obrannú hrádzu. Výhra nás teší. Zaslúžili si ju najmä naši fanúšikovia, ktorí prišli napriek zime. Sme radi, že sme ich potešili troma bodmi.“

Jeden z najlepších kanonierov ligy zaokrúhlil svoj strelecký účet na desať presných zásahov. „Lopta sa ku mne odrazila. Zavrel som oči a napálil ju ľavačkou. Bolo to aj s prispením šťasteny. Dlhšie sa mi strelecky nedarilo, takže som rád, že som mohol tímu pomôcť ďalším gólom,“ pokračoval rodák zo Zamaroviec.

Ak by Matúšovi Berovi niekto pred začiatkom sezóny povedal o desiatich góloch po osemnástich kolách, veľmi by mu neveril. Dnes ich má na konte rovnaký počet ako Gino Van Kessel. „Je to pre mňa motivácia do ďalšej tvrdej práce. Chcem byť pre kolektív čo najviac užitočný. S Ginom neriešime otázku, kto bude najlepším strelcom tímu. Sme spoluhráči a držíme spolu. Ak by sme išli dvaja sami na bránku a bol by vo výhodnejšej pozícii, rád mu prihrám na gól,“ zdôrazňoval reprezentant do 21 rokov.

Prvá časť ročníka sa už pomaly blíži k záveru. Pre kabínu bola úspešná. Veď vytvorila rekord v počte bodov získaných bodov na jeseň. „Darilo sa nám doma aj vonku, čo je skvelé. Diváci si opäť nachádzali cestu na štadión. Chceme ich robiť šťastnými. Rád by som ich aj touto cestou pozval do Trnavy, kde ich budeme veľmi potrebovať,“ dodal na záver Bero.

Autor: mj
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa