A-tím 7.12.2015

Klobúk dolu pred našimi fanúšikmi, ďakoval Kleščík

Osemzápasovú sériu víťazstiev uťal duel v Trnave (1:1). Stretnutie na štadióne Antona Malatinského pred parádnou diváckou kulisou nenadchol, čo si uvedomoval aj kapitán AS Peter Kleščík.

„Remíza je spravodlivá. Prvý polčas sme hrali hrozne. Nezaslúžili sme si zvíťaziť. Po zmene strán sme sa síce zlepšili, no po vylúčení Godála sme sa už poriadne nedostali do šance,“ zhodnotil sobotňajší „zápas mesiaca“ rodák z Čadce.

Koncentrácia zverencov trénera Martina Ševelu už v poslednom jesennom zápase nebola taká, ako by sa očakávalo. Súper z Trnavy vyrukoval s agresívnym štýlom hry, čo našim hráčom veľmi nesedelo. „Nevyhrávali sme osobné súboje. Domáci boli aktívni, rýchli. Mali sme s nimi značné problémy. Hrali sme až príliš zložito a nevedeli sme sa dostať ku svojej tradičnej hre,“ pokračoval Kleščík.

Po hodine hry sa podarilo na dvakrát vyrovnať Wesleymu a keď o niekoľko minút opúšťal ihrisko stopér Trnavy Boris Godál, vyhliadky na deviatu výhru sa zdali byť reálne. „Nedokázali sme si vytvoriť šance, aby sme výsledok strhli na našu stranu. Nedokázali sme podržať loptu, poriadne kombinovať a prinútiť súpera urobiť osudovú chybu. Jednoducho, vyhrať sme si tento raz nezaslúžili,“ poznamenal kriticky otec dvoch detí.

Pre náš klub bol zápas ďalším historickým míľnikom. Po úspešných výjazdoch do Žiliny a na finále Slovnaft Cupu v Poprade zamierilo na štadión „bílich andelov“ bez mála dve tisíc priaznivcov, ktorí spolu s domácimi vytvorili parádnu atmosféru. „Klobúk dolu pred našimi fanúšikmi. Bolo krásne pozrieť sa do sektoru a vidieť, ako sa spojili mladšie a staršie ročníky. Fandili všetci bez rozdielu. Zaslúžia si pochvalu. Nie len za tento výjazd, ale za ich celoročnú podporu,“ poďakoval sa Kleščík.

Fortunaligový kolotoč sa na tri mesiace pozastaví. Futbalové trávniky a tribúny sa opäť zaplnia koncom februára. „Pocity mám zmiešané. Na jednej strane máme dobrú fazónu a darí sa nám víťaziť. Na druhej strane sa teším na dovolenku a možnosť venovať sa viac rodine. Každopádne, chceme si oddýchnuť a potom sa plnohodnotne pripraviť na jarnú časť. Vstup bude pre nás extrémne dôležitý. Môžeme zlomiť sezónu vo svoj prospech,“ zakončil rozhovor 27-ročný stopér.

Autor: mj
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa