Aktuálne 24.1.2016

Snažím sa hrať čo najlepšie, povedal po Slovácku strelec Guba

V tuhej zime videli diváci v dueli proti Slovácku (1:0) iba jediný gól. O ten sa postaral v samom úvode zápasu Dávid Guba. V polčasovej prestávke bol vystriedaný, ale na záverečných dvadsať minút sa ešte vrátil na trávnik.

Teplomer ukazoval štyri stupne pod nulou, no ani to neodradilo niekoľko stoviek divákov, aby si našli cestu na štadión na Sihoti. V súboji proti tradičnému súperovi prípravného obdobia sme dokázali zvíťaziť. „Dnes to bolo náročné. Počasie nám dalo zabrať. Nohy nefungovali ako by mali, ale na to sa nesmieme vyhovárať. Mali sme si vytvoriť viac šancí. Gól sme dali aj s kúskom šťasteny,“ povedal po záverečnom hvizde Dávid Guba.

Práve on bol napokon jediným strelcom zápasu, keď sa presadil už v úvodných minútach. „Urobil som kľučku a pôvodný plán bol prihrávať. Loptu som už iba dočahoval a v poslednej chvíli zmenil zámer, čím som prekvapil aj brankára,“ opísal už svoj štvrtý presný zásah v príprave.

Po polčasovej prestávke prišlo v našom tábore k hromadnému striedaniu. Jedným z hráčov, ktorí zišli z trávnika bol aj Dávid Guba. Na ihrisko sa však ešte vrátil, keď na posledných dvadsať minút vystriedal Wesleyho. „Tréner niektorým hráčom povedal, aby sme zostali v pohybe, tak sme hrali bago. Wesley mal zdravotné problémy, preto som ešte šiel do hry.“

Záverečné minúty zápasu odohral na hrote útoku. V spomienkach sa vrátil ešte do čias, keď hral za Prešov. „Mali sme iný systém ako v Trenčíne. Je mi v podstate jedno, kde nastúpim. Na krídle mám viac loptu. Rozhodnutie je vždy na trénerovi. Kam ma postaví, tam sa snažím hrať čo najlepšie,“ vysvetľoval niekdajší mládežnícky reprezentant Slovenska.

V prípravnom období je po Matúšovi Berovi druhý najlepší strelec. Ostatné týždne si užíva a snaží sa prebojovať do základnej zostavy, hoci jednoduché to mať nebude. „Musím zaklopať na drevo. Cítim sa dobre, som zdravý a na ihrisku sa mi darí. Snažím sa bojovať o miesto v základnej zostave pre jarnú časť. Do tímu prišli viaceré nové tváre, ktoré vytvárajú silnú konkurenciu. V Trenčíne je to predsa vždy tak, že keď niekto príde, nie je iba do počtu,“ dodal na záver 24-ročný rodák z Vydrane.

Fotogaléria

               
 
Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa