Asociácia športov 23.3.2016

Pod hlavičkou Asociácie športov už aj tenisti

Myšlienku vytvorenia tenisového klubu priniesli traja bývalí aktívni tenisti a neskôr tréneri. Ich hlavným impulzom bola absencia komplexnej tenisovej práce s deťmi od päť rokov až po výkonnostné kategórie v tak veľkom meste ako je Trenčín. Preto v roku 2008 založili Tenisovú akadémiu Trenčín a prevzali pod svoju správu tenisový klub Ostrov Trenčín. V uplynulom roku prišiel futbalový klub AS Trenčín s myšlienkou spojiť športy v Trenčíne pod hlavičku „Asociácie športov“, ktorý tenistov zaujal natoľko, že v decembri vstúpili do asociácie a premenovali sa na Tenisový klub AS Trenčín.

Hlavnou náplňou klubu je trénovanie detí od päť rokov. Horná hranica veku stanovená nie je. Tréneri sa venujú aj rekreačným hráčom, ktorí majú záujem zdokonaľovať sa v tenise. Za sedem rokov fungovania prešlo trénerom cez ruky množstvo hráčov vo všetkých vekových kategóriách. Z úspechov stoja za zmienku najmä semifinálové a finálové účasti vo dvojhre na majstrovstvách Slovenska v kategóriách mladších a starších žiakov. Z tímových úspechov je najcennejší postup na majstrovstvá Slovenska družstiev v kategórii starších žiakov.

„Do AS Trenčín sme ako tenisový klub vstúpili s cieľom pomôcť vybudovať veľkú a silnú športovú značku v našom meste. Sme veľmi radi, že futbalový klub nás v tejto iniciatíve podporil. Pre nás je dôležité, aby deti a ich rodičia z Trenčína a okolia vedeli, že si môžu vybrať z viacerých profesionálnych športových klubov, ktoré ťahajú za jeden povraz. Boli by sme radi, keby myšlienka chytila za srdce širokú verejnosť, čo by sa odzrkadlilo v rozširovaní fanúšikovskej základne celého AS Trenčín,” píše sa v stanovisku Tenisového klubu AS Trenčín.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa