A-tím 2.8.2016

Pôjdeme za výhrou, povedal Ševela

S jednogólovým mankom a snahou popasovať sa o historický úspech v najprestížnejšej klubovej súťaži nastúpi AS Trenčín na stredajšiu odvetu 3. predkola Ligy majstrov UEFA 2016/2017 na ihrisku Legie Varšava. V prvom súboji na štadióne MŠK Žilina sme síce prehrali (0:1), ale favorizovanému poľskému majstrovi sme boli viac ako vyrovnaným súperom. Zverenci trénera Martina Ševelu boli aktívnejší, mali viac z hry, ale doplatili na nepremenené šance.

Legia v tomto roku oslavuje storočnicu založenia klubu a rada by sa stala prvým poľským klubom po dvadsiatich rokoch, ktorý postúpi do skupinovej fázy Ligy majstrov. Tím trénera Martina Ševelu však je proti. "My sme sem prišli s cieľom ísť ďalej. Nebudeme hľadieť na to, že súperov klub má storočnicu. Ide o veľa, ide o Ligu majstrov. V prvom zápase sa nám nepodarilo zvíťaziť, čiže situácia nám velí hrať ofenzívne a vyhrať. Veľmi dôležité bude, aby sme boli efektívni. Do odvety nepôjdeme s defenzívnou taktikou, nebudeme kalkulovať. Od úvodného hvizdu pôjdeme za víťazstvom," tvrdil kouč AS na predzápasovej tlačovej konferencii v dejisku stretnutia.

Pre Matúša Bera môže byť duel vo Varšave posledným v drese AS. Dvadsaťročný stredopoliar v prípade vypadnutia AS z Ligy majstrov odcestuje do Turecka, kde bude pôsobiť v Trabzonspore. "Našim spoločným cieľom je môj odchod oddialiť. Každý z nás sa chce posunúť do play-off Ligy majstrov. Keď do toho dáme všetko, šanca stále žije. Zápas sa začína od 0:0 a my vieme, že musíme streliť gól, a že musíme vyhrať," vravel Bero.

V odvete sa potrebujeme zlepšiť najmä v efektivite, čo povedal nielen tréner Ševela, ale jeho slová potvrdil aj Bero. "Smerom dozadu to v prvom zápase nebolo zlé. Súpera sme nepúšťali do šancí, zrazu však prišla jedna akcia a súper skóroval. Naopak, my sme mali veľa šancí, ktoré sa nám nepodarilo využiť. Chceme streliť rýchly gól, potom bude zápas otvorený."

Odveta sa bude hrať na 30-tisícovom Štadióne poľskej armády v centre Varšavy. "Prvýkrát budeme hrať na takom obrovskom štadióne s tak veľkým publikom. Vlani sme hrali v Bukurešti, ale tam to bolo bez divákov. Bude to pre nás niečo nové, ale zároveň to bude výzva ukázať im, kto je AS Trenčín a čo je v nás," dodal Bero.

V poľskej metropole nás čaká náročný súboj. Legia v uplynulých štyroch zápasoch inkasovala spolu len dva góly. Tím albánskeho trénera Besnika Hasiho v sobotu zdolal Wislu Plock 3:2, hoci prehrával už 0:2. "Som spokojný s troma bodmi a gratulujem svojmu tímu za to, že ukázal charakter a bojovné srdce. Môžete vidieť, že naša forma rastie. V stredu nás čaká veľmi dôležitý zápas, som rád, že niektorí hráči si dnes mohli oddýchnuť," skonštatoval Hasi.

Odvetný duel 3. predkola Ligy majstrov Legia Varšava - AS Trenčín je na programe v stredu 3. augusta s úvodným výkopom o 20.45 h.

Širšia nominácia AS Trenčín na zápas proti Legii Varšava
Igor Šemrinec, Adrián Chovan, Matej Vozár - Martin Šulek, Christopher Udeh, Peter Kleščík, Rafael da Silva, James Lawrence, Ibrahim Rabiu, Dávid Richtárech, Jakub Holúbek, Matúš Bero, Denis Jančo, Aliko Bala, Rangelo Janga, Samuel Kalu, Jamarro Diks, Erik Prekop, Erik Mikeš, Chuang Cchung, Jeffrey Ket

Autor: tasr, foto: tasr
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa