Aktuality - archiv 26.1.2009

V zápase rozdielnych polčasov výhra v Banskej Bystrici

Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín 0:2 (0:1).

Program prípravy na jarnú časť ročníka pokračuje vysokým tempom. V utorok popoludní odohrali futbalisti AS ďalší z náročných duelov. V Banskej Bystrici vyhrali nad tamojšou Duklou 2:0, hoci v druhom polčase boli pánmi na ihrisku domáci hráči. V bráne bol istotou Rožník. Obranu si s prehľadom dirigoval Križko. Dobré momenty mal aj Marušinec. V stredovej formácii boli snaživí krajní Čögley a Chanti. Nesklamali ani Knapp s Lukšíkom. Naopak menej sa darilo Kleščíkovi. Za očakávaniami ostali Kasálek, Marček a Báez. Lepšie výkony sa očakávajú aj od Bubenka. Prínos ruského futbalistu Nikitu Maľjarova bol minimálny. Po krátkej skúške preto v najbližšej dobe kabínu opustí. Nasledujúci zápas odohrá AS Trenčín v piatok 30. januára. Po čase sa Galádov tím predstaví opäť v domácom prostredí. Začiatok zápasu proti Slovácku je na Mestskom futbalovom štadióne o 14.00 h.

Dukla Banská Bystrica – AS Trenčín 0:2 (0:1)
Góly: 33. Depetris, 90. Hlohovský

Dukla: Ďurčo - Klučiar, Adámik, Poljovka (35. Považanec), M. Pančík - Tóth (62. Nemec), Pečovský, Uškovič, Brašeň - Filo, Ďuriš
Trenčín: D. Rožník – Marušinec (75. Pagkalis), Kleščík, Križko, Peciar (46. Kasálek) - Čögley (65. Báez), Knapp (46. Calgaro), Lukšík (46. Bubenko), Chanti (81. Maľjarov) – Depetris (46. Hlohovský), Kubík (65. Marček)

Trenčania, podobne ako v Ružomberku, nezachytili úvod stretnutia. Po chybe v defenzíve pálil dobre postavený Uškovič už v 6. min do žrde Rožníkovej brány. Po mdlom vstupe do zápasu sa hráči AS postupne dostávali do obrátok. V ofenzíve bol opäť nebezpečný Depetris. V 25. min sa z hranice šestnástky pokúsil o odvážne ohrozenie Ďurčovej svätyne. Jeho technická strela minula cieľ doslova o centimetre. V 33. min zahrávali futbalisti AS štandardnú situáciu približne z polovice ihriska. Tréner Galád nahnal svojich zverencov na dohodnuté pozície a nacvičený signál mal úspech. Knapp našiel Križkovu hlavu, ten posunul loptu Peciarovi a jeho center „upratal“ do siete Depetris. Zaujímavým výkonom sa prezentoval Čögley. Post pravého záložníka mu začína pasovať čoraz viac. Prekvapil nejednou technickou finesou, niekoľkými podarenými centrami i dobrými prihrávkami. V 42. min sa bezočivo natlačil do pokutového územia súpera, na šestnástke našiel voľného Knappa, ale razantná strela kapitána tesne minula svoj cieľ. V závere polčasu na seba opäť upozornil Čögley. Technickou strelou z rohu „veľkého vápna“ narobil domácemu brankárovi kopu starostí, Ďurčo napokon vyškriabal loptu na roh.

Po prestávke využil tréner AS viacero možností na striedanie. Do hry sa postupne zapojilo osem nových hráčov. Početná hráčska obmena priniesla v hernom prejave AS výraznú zmenu. Striedajúci hráči nenadviazali na výkony spoluhráčov. Banskobystričania začali ovládať hru a získavali územnú prevahu. Napriek tomu si Trenčania vypracovali niekoľko sľubných príležitostí. Dvakrát sa do koncovky dostal Calgaro, v oboch prípadoch mu ale chýbalo viac rozhodnosti a dôrazu. V 53. min po spolupráci Bubenka s Hlohovským centroval Chanti na Kubíka, ale mladý útočník gól nedal. To bola na dlho posledná šanca AS. Hlavným hrdinom ďalšieho diania na ihrisku bol brankár Rožník. Plné ruky práce mal najmä po strele voľného Uškoviča zhruba z desiatich metrov. Po priamom kope Ďuriša ratoval mládežnícky reprezentačný gólman čisté konto aj vďaka spolupráce so žrďou. V 80. min Uškovič vyzval Rožníka na ďalší duel. Po vyloženej príležitosti Banskobystričana bol úspešnejším opäť Trenčan. Rožník zlikvidoval aj Adámikovu hlavičku po nasledujúcom rohovom kope. Záver zápasu priniesol prekvapivý zásah hostí. Aldo Báez naservíroval loptu Hlohovskému a ten v posledných okamihoch stretnutia vsietil druhý gól svojho mužstva.

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa