Aktuality - archiv 5.2.2009

Káder na jarnú časť súťaže uzavretý

Viacerí hráči AS dostali pri hľadaní si nových pôsobísk voľnú ruku.

Prípravné obdobie na blížiacu sa jarnú časť I. ligy sa preklopilo do svojej druhej polovice. Od novoročného pochodu z Beckova do Trenčína ubehol takmer mesiac, rovnaký časový priestor delí futbalistov AS od prvého súťažného zápasu v Košiciach. V piatok 5. februára cestujú Trenčania na osemdňové sústredenie do Nymburku. Cestou do tréningového centra odohrajú duel proti Bohemiansu 1905. V českom športovom komplexe ich potom čakajú ešte dva ďalšie duely – proti gambrinusligovému Bohemiansu a Sokolovu. V doterajšom priebehu prípravy odohrali Trenčania osem stretnutí s bilanciou – 2 výhry, 3 remízy a 3 prehry. Počas prípravy sa profiluje aj hráčska súpiska.

Vo štvrtok sme priniesli informácie o hráčskych príchodoch. Dnes sa zameriavame na odchody. Z jesenného kádra opustil tím Juan Taglioretti. Argentínsky záložník sa nedokázal dostať na požadovanú úroveň. Keďže sa iba pred niekoľkými týždňami stal čerstvým otcom, ťahalo ho to domov aj zo súkromných dôvodov. Po vzájomnej dohode s ním klub rozviazal zmluvu.

Na odchode sú aj Martin Kasálek a Csaba Szórád. Klub dal obom defenzívnym hráčom povolenie, aby si hľadali nové pôsobiská. Szórád je na skúške v Dunajskej Strede, Kasálek sa pokúša upútať v Hradci Králové.

Počas jari nebude v kádri AS figurovať ani Lukáš Šebek. Najbližšieho polroka strávi na hosťovaní v Novom Meste nad Váhom. V tíme Ivana Galáda sa zatiaľ pripravuje Tomáš Olej. Aj jeho ale s najväčšou pravdepodobnosťou čaká hosťovanie. Jarným pôsobiskom by mala byť, rovnako ako na jeseň, Poruba. Hosťovanie si hľadá aj Tomáš Marček. Bývalý mládežnícky reprezentant nedostáva v zápasoch veľa príležitostí. Pre jeho rast je dôležité, aby hrával pravidelne. Na hosťovaní v Lučenci je Martin Zubo. Tím opustil aj Juraj Ančic. Po vyliečení jeho svalových problémov prišlo ďalšie zranenie a odchod späť do Žiliny.

Počas prípravy sa na Sihoti objavilo viacero nových hráčov. Väčšina z nich po krátkom čase tím opustila. Tomáš Glos, Roman Častulín, Nikita Maljarov a Anton Ninburg sa predstavili v jednom, Patrik Pavlenda v dvoch stretnutiach. Káder pre jarnú časť ročníka by mal byť týmto pádom definitívne uzavretý.

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa