Aktuality - archiv 11.4.2009

Výborný ťah s Hlohovského návratom do zostavy

Filip Hlohovský: „Dúfajme, že nám to pomôže psychicky. Pocit víťazstva si treba vychutnať, ale už od nedele musíme myslieť na ďalšieho súpera. Ideme na Inter.“

AS Trenčín zvládol ďalší dôležitý zápas jari. Šesťbodový domáci súboj proti konkurenčnému ŽP Šport Podbrezová vyhral rozdielom triedy, keď po opatrnom prvom polčase nasúkal zdecimovanému súperovi štyri góly. Tréner Ivan Galád vrátil po dlhšej dobe do základnej zostavy Filipa Hlohovského a napokon sa to ukázalo ako vynikajúci ťah. Nádejný útočník najmä v druhom polčase mužstvu pomohol. Najskôr posunul loptu pri prvom góle na Davida Depetrisa a o chvíľu neskôr poistil vedenie druhým gólom AS.

„Bol som vyhecovaný, možno až moc. V úvode sa mi veľmi nedarilo. Dlho som nehral od úvodného hvizdu a potreboval som sa chytiť. Druhý polčas bol o niečom inom. Veril som, že tímu pomôžem gólom. Takéto zápasy ale milujem, každý si ich musí užívať,“ povedal po stretnutí Hlohovský. Trenčania sa iba pre niekoľkými dňami trápili doma s košickou rezervou. Súboj s Podbrezovou už bol o niečom inom. „Dúfajme, že nám to pomôže psychicky. Pocit víťazstva si treba vychutnať, ale už od nedele musíme myslieť na ďalšieho súpera. Ideme na Inter. Chceme aj tam bodovať,“ odhodlane tvrdí odchovanec prievidzského futbalu.

Prvý polčas nebol v podaní AS príliš oku lahodiaci. Hostia sa zamerali na pozorné bránenie a hoci operovala na hrote dvojica útočníkov, neboli príliš nebezpeční. Trenčania na druhej strane neboli ochotní búšiť do obranného valu. Mohlo by sa im to nemilo vypomstiť. V prvej štyridsaťpäťminútovke sa tak pod Čákovým hradom odohrávala taktická bitka. „Nechceli sme otvoriť hru. Bolo to z oboch strán taktické a divákom sa to asi veľmi nepáčilo. Potrebovali sme gól, aby sme nehrali do plných, potom prišiel druhý a nám začalo všetko vychádzať. V polčase nám tréner povedal nech nepanikárime. Všetci verili, že gól príde. Práve to rozhodlo,“ komentoval Hlohovský.

Veľký podiel na Hlohovského zásahu mal aj Filip Lukšík, ktorý sa lopty dotkol síce iba raz, ale jeho pätička bola ukážková. „Filip mi poslal loptu. Viem, že je zvyknutý hneď bežať do voľného priestoru, tak som to tam naslepo hodil. Našťastie to prešlo priamo na neho. Nad iným pokračovaním akcie som ani neuvažoval. Urobil som prvé, čo ma napadlo. Ak by som príliš špekuloval, určite by som sa zamotal. Bolo to už za stavu 1:0 a aj sebavedomie bolo vyššie,“ rozhovoril sa po úspešnom zápase bývalý hráč Olomouca. 

Jedným z hrdinov zápasu bol aj argentínsky útočník Sebastian Ereros. Na ihrisko prišiel síce iba desať minút pred koncom riadneho hracieho času, ale do záverečného hvizdu predviedol ešte dve nádherné gólové akcie. „Nešiel som tam s cieľom rozhodnúť zápas. Už sme to mali pevne rukách, tak som si to trochu užil. Uľahčila mi to aj otvorená defenzíva súpera,“ povedal Ereros.

V prvom prípade predviedol individuálnu akciu stredom obrany, keď obišiel aj súperovho brankára. O chvíľu neskôr zakončil ukážkovo rýchly brejk. „Pri mojom úvodnom góle som čakal na vhodný moment, aby som mohol prihrať napravo Hlohovskému. V momente, keď som spomaľoval a chcel mu dať loptu, spadol obranca, tak som vyšprintoval, obišiel brankára a skóroval. Pri druhom som v správnom momente dostal dobrý pas. Trochu ma prekvapilo zlé zahranie ofsajd systému. Išiel som sám až do bránky,“ opísal oba gólové momenty skúsený argentínsky futbalista, ktorý sa dušoval, že v prípade nečakaného pádu súperovho zadáka nepoužil žiadne z juhoamerických kúziel. „Nič som mu nepovedal. Keď však zrazu videl pred sebou takého veľkého hráča, asi radšej spadol,“ dodal na záver s veľkým úsmevom 169 cm vysoký Argentínčan.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa