Aktuality - archiv 4.5.2009

Vybičovaná atmosféra, ale najmä zaujímavý futbal

Tomáš Peciar zbiera skúsenosti aj v emotívnych zápasoch.

Emotívne reakcie, dramatické okamihy, vybičovaná atmosféra, ale najmä zaujímavý futbal so zaslúženým výsledkom. To všetko priniesol víkendový duel MFK Rimavská Sobota - AS Trenčín (1:3).

Na oboch tímoch bolo citeľné, že o víťazstvo sa pobijú do posledných síl. Tri body brali napokon po výhre zaslúžene Trenčania. „Zachytili sme už vstup do stretnutia. Od začiatku sme boli aktívnejší. Domáci na nás síce vybehli tvrdou hrou, ale ich štýlu sme sa okamžite prispôsobili. Trúfam si povedať, že počas celého zápasu sme kontrolovali priebeh. Nezastavil nás ani gól v závere polčasu. Cez prestávku sme si v kabíne povedali, že na výhru určite máme. V tomto duchu sme nastúpili aj do druhého polčasu a napokon sa nám to vyplatilo,“ zhodnotil v skratke dianie na ihrisku Martin Ševela.

Po vyrovnanej prvej polovici triafali do siete už iba Trenčania. Na 2:1 upravil z pokutového kopu Sebastian Ereros. „Živanovič vletel zozadu do Kubíka. Rozhodca odpískal pokutový kop absolútne korektne. Tréner určuje pred každým zápasom, kto bude zahrávať prípadné štandardné situácie. V Rimavskej Sobote bol na jedenástku určený Sebastian,“ vrátil sa k druhému zásahu AS bývalý obranca bratislavského Interu. Konečnú podobu výsledku dal v 77. min po rohovom kope Tomáš Peciar. „Tento signál máme nacvičený. Pri rohu chodím do šestnástky na hlavičku. Po spolupráci Knappa s Ererosom som sa na hranici päťky dostal k lopte a dal som gól,“ opísal svoj tretí zásah v sezóne mladý ľavák.

Trenčania hrajú o postup do najvyššej súťaže. V dôležitých zápasoch si zvykajú aj na zvýšené napätie. „Áno, v tomto zápase boli obrovské emócie. V takejto vybičovanej atmosfére som ešte nehral,“ priznal Peciar, zastupujúci mladšiu generáciu hráčov AS. Podstatne bohatšími skúsenosťami disponuje Ševela: „Súhlasím. V zápase bolo veľa emócií. Svojím dielom napomáhal ich zvyšovaniu aj temperamentný domáci tréner Karol Kisel. S emóciami v zápasoch mám bohaté skúsenosti. V minulosti som sa so zvýšenou hladinou adrenalínu stretol najmä v pohárových stretnutiach na severe kontinentu alebo v konfrontáciách s francúzskymi tímami. Emócie k futbalu jednoducho patria. Nemám s nimi problém. V búrlivom prostredí sa mi hrá určite lepšie ako keď prebieha zápas v absolútnom pokoji."

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa