Aktuality - archiv 13.5.2009

Gergel premiérový, Križko stabilný rozohrávač priamych kopov

Trénera Galáda trojica nových mužov v zostave nesklamala.

Do tretice všetko dobré. Po potupnej prehre v Šali 0:4 a šokujúcej domácej remíze 1:1 sa Trenčania so súperom z dolného toku Váhu konečne dočkali aj plného bodového zisku. Stredajšie popoludnie prinieslo dva zásahy po ďalekonosných strelách z priamych kopov. Gólovými hrdinami stretnutia boli Roman Gergel a Juraj Križko.

Roman Gergel sa počas aktuálnej sezóny rozstrieľal. Najmä na jeseň rozdával súperom jeden gól za druhým. Hoci sa v jarnej časti jeho gólová frekvencia znížila, v Šali dosiahol už svoj 10. gól v sezóne. „Som veľmi šťastný, že sa mi po dlhšom čase podarilo skórovať. Radosť je o to väčšia, že to bol môj premiérový zásah z priameho kopu,“ usmieval sa po zápase tretí najlepší strelec AS. K možnosti rozohrať priamy kop sa dostal vôbec prvýkrát. „Chystal som sa k tomu už v minulých zápasoch. Prednosť ale dostali zakaždým iní chalani. Na tréningoch som im hovoril, že by som si to rád vyskúšal aj ja. Keď sa v Šali naskytla príležitosť, podporil ma aj Maťo Ševela. Postavil som si loptu a vyšlo to,“ neskrýval nadšenie technický stredopoliar.

Podstatne bohatšie skúsenosti s priamymi kopmi má Juraj Križko. V Šali ohrozil Andu dokonca trikrát. „Prvú štandardku som namieril do múru, druhá bola už o niečo lepšia, nuž a tretia znamenala náš gól. Zdalo sa mi, že sa hráči v múre trošku uhli. Bolo to síce z viac ako 30 metrov, ale priamej strely som sa nebál. Tieto nové adidasky lietajú veľmi rýchlo,“ opísal druhý gólový okamih zápasu Križko.

„Nácviku štandardných situácií sa venujeme veľmi intenzívne. V minulých zápasoch sme boli úspešní najmä po voľných priamych kopoch z krajov ihriska alebo po rohoch. V Šali sme uspeli po priamych strelách,“ rozrozprával sa po stretnutí tréner Ivan Galád. Tréner AS vyzdvihol aj prínos trojice Báez, Hlohovský, Godál, ktorá v základe proti Prievidzi nefigurovala. „Chlapci nastúpili na netradičných postoch. S ich výkonmi som spokojný. Som rád, že sa nám podarilo prekvapiť súpera nasadením Báeza na pravý kraj zálohy. Odohral dobrý zápas. Myslím si, že bol jedným z našich kľúčových hráčov. Filip Hlohovský nastúpil na pozícii ofenzívneho záložníka. Na ťažkom poste nesklamal. Nasadenie Borisa Godála na defenzívneho záložníka bolo spôsobené zranením Knappa,“ vysvetlil zostavové rošády tréner.

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa