florbal 23.1.2018

Machara v nominácii na florbalovú kvalifikáciu majstrovstiev sveta

Obranca florbalového klub AS Trenčín Matúš Machara sa predstaví v drese reprezentácie Slovenska na blížiacom sa kvalifikačnom turnaji budúcoročných majstrovstiev sveta v Prahe. V tíme Petra Koutného odohrá turnaj na domácej palubovke v Nitre (31. januára – 4. februára).

Slováci majú pred sebou neľahkú úlohu. Cieľom je vybojovať postup z náročnej kvalifikačnej skupiny na svetový šampionát v Česku. Súpermi nášho tímu budú Francúzsko (28. miesto vo svetovom rebríčku), Slovinsko (24), Nemecko (8) a osemnásobní majstri sveta zo Švédska. Postup z náročnej skupiny majú istý len dva najlepšie celky. K ním sa pridajú dve najlepšie mužstvá z tretích miesta zo štyroch európskych kvalifikačných skupín.

Gro hráčov v tíme pôsobí v najvyššej českej súťaži. Šestnástku zo Superligy doplní pätica florbalistov zo slovenskej extraligy. „Rozdiel medzi slovenskou a českou ligou je stále veľký. Práve preto je väčšina hráčov z českej ligy,“ komentoval nomináciu Machara a pokračoval: „Som veľmi rád, že som mojimi výkonmi presvedčil trénera Koutného. Musím ale priznať, nečakal som to. O to viac sa budem snažiť vydať zo seba to najlepšie. Spravím všetko pre postup na svetový šampionát v Prahe.“

Vzhľadom na svetový rebríček IFF sa dá predpokladať, že o druhú postupovú priečku si to rozdáme s Nemeckom. Nemcov považuje za kľúčového súpera aj obranca AS Trenčín. „Každý zápas je dôležitý, ale proti Nemcom sa to asi bude lámať. Verím, že fanúšikovia budú našim šiestym hráčom,“ dodal na záver Machara.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa