A-tím 24.1.2018

AS Trenčín odcestoval na sústredenie do Turecka

AS Trenčín odcestoval na tradičné zimné sústredenie v tureckom Beleku. Realizačný tím bude mať k dispozícii dvadsať hráčov do poľa a troch brankárov. Okrem dvojfázovej tréningovej záťaže odohráme tri prípravné zápasy. Postupne narazíme na Hajduk Split (27. januára), Dinamo Moskva (30. januára) a Napredak Kruševac (2. februára). Návrat je naplánovaný na 3. februára.

„Prostredie dôverne poznáme. Kvalita súperov je tradične na vysokej úrovni. Tréningové podmienky sú vždy veľmi dobré, hoci aj v Turecku nájdete plochy, ktoré nie sú v najlepšom stavbe. Práve preto pripravujeme sústredenia s partnerom, s ktorým máme niekoľkoročné skúsenosti. Akékoľvek vzniknuté problémy ihneď dokáže rýchlo vyriešiť. K dispozícii budeme mať aj skvelý priestor na regeneráciu. Verím, že nás čakajú necelé dva týždne kvalitnej prípravy na jarnú časť sezóny. Tentoraz budeme mať k dispozícii tréningovú plochu aj priamo v hotelovom komplexe,“ prezradil pred odchodom vedúci výpravy a medzinárodný manažér klubu Andrej Žáčik.

Už v sobotu nás čaká prvá z trojice previerok na tureckej pôde. Po roku opäť narazíme na šesťnásobného chorvátskeho šampióna a šesťnásobného víťaza Chorvátskeho pohára Hajduk Split. Ten obsadil v minulom ročníku ligy tretiu priečku za suverénmi súťaže Rijekou a Dinamom Záhreb. Po jesennej časti tohto ročníka je druhý. Na prvý Záhreb stráca dvanásť bodov. V aktuálnom ročníku Európskej ligy UEFA vypadol v play-off v dvojzápase proti Evertonu. Predtým vyradil Levski Sofia a Bröndby IF. Hajduku sme pred rokom podľahli 2:4, keď o výsledku rozhodol katastrofálny prvý polčas (0:4).

Náš druhý súper Dinamo Moskva má na svojom konte jedenásť ruských titulov a sedem triumfov v národnom pohári. Titul však získalo naposledy v roku 1976 a Ruský pohár zdvihlo nad hlavu posledný raz v roku 1994. Dinamo sa v európsky pohároch predstavilo naposledy v ročníku 2014/15, keď postúpilo medzi šestnásť najlepších tímov Európskej ligy. Aktuálne je ako nováčik na dvanástej priečke najvyššej ruskej súťaže tri body nad pásmom zostupu. Tradičný ruský klub bol v druhej lige iba rok. Ihneď sa ale vrátil medzi elitu.

Našim tretím súperom bude aktuálne siedmy tím srbskej Superligy. Napredak Kruševac bojuje o účasť v elitnej osmičke, ktorá bude hrať o titul. Desať kôl pred koncom prvej časti sezóny má náskok štyroch bodov pred deviatym v tabuľke. Kruševac strávil počas uplynulých desiatich rokov štyri v druhej lige. V najvyššej súťaži skončil raz piaty a dvakrát šiesty. V pohárovej Európe sa predstavil iba v rokoch 1980/81 a 2000/01, ale ani raz neprešiel prvým kolom Pohára UEFA.

Denne vám budeme prinášať novinky zo sústredenia prostredníctvom klubového webu astrencin.sk, sociálnych sietí klubu na facebookutwitteriinstagrame a klubovej televízie ASTV. Zo všetkých troch zápasov z Turecka pripravujeme aj komentované priame prenosy. Naše správy nájdete označené hashtagmi #astrencin a #zimnapriprava2018.

Zoznam hráčov cestujúcich na sústredenie v Turecku
Brankári: Igor Šemrinec, Adrián Chovan, Denis Chudý
Obrancovia: Martin Šulek, Peter Čögley, Peter Kleščík, Rafael Vieira da Silva, James Lawrence, Jovan Pavlovič, Keston Julien, Lukáš Skovajsa
Stredopoliari: Achraf El Mahdioui, Abdul Zubairu, Jakub Paur, Desley Ubbink, Philip Azango, Philippe van Arnhem
Útočníci a krídelníci: Milan Kvocera, Joey Sleegers, Hilary Gong, Antonio Mance, Giorgi Beridze, Hanza Čatakovic

Prípravný kemp Belek 2018 (24. januára – 3. februára)
27. januára (Belek/Turecko): AS Trenčín - HNK Hajduk Split (Chorvátsko)
30. januára (Belek/Turecko): AS Trenčín - FK Dinamo Moskva (Rusko)
2. februára (Belek/Turecko): AS Trenčín - FK Napredak Kruševac (Srbsko)

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa