Zápasy - archiv 30.5.2009

Päťgólová domáca rozlúčka so sezónou

AS Trenčín - 1. HFC Humenné 5:0 (3:0).

AS Trenčín zvládlo záverečný domáci zápas bez väčších problémov, keď HFC Humenné zdolalo vysoko 5:0 (3:0). Po pätnásťzápasovom pôste skóroval Filip Lukšík, ktorý dokonca dvakrát namieril presne spoza pokutového územie. Premiérový gól v drese AS si pripísal František Kubík a po prvý raz skóroval aj vekom ešte dorastenec Fanendo Adi. Nigérijský mladík potreboval na presný zásah vo svojom prvom súboji za mužov necelú minútu. Skóre stretnutia uzavrel z priameho kopu Filip Hlohovský.

Trenčania začali aktívne a už v 3. min Hlohovský takmer našiel v strede súperovej obrany Kubíka. Ten však na centrovanú loptu nedočiahol. Už o niekoľko okamihov neskôr sa vyboxovaná lopta Matkobišom dostala za hranicou pokutového územia k Lukšíkovi a ten z viac ako dvadsiatich metrov namieril presne – 1:0. Prevaha domáceho tímu pokračovala a už v 6. min našiel Hlohovský na päťke Kubíka, ale ten nenamieril presne. S pribúdajúcimi minútami sa však prevaha AS vytrácala a po nebezpečnej hlavičke Peciara z 18. min sa dostali k slovu aj hostia. V polovici prvého polčasu sa po chybe dostal za chrbát trenčianskej obrany M. Rožník hosťujúci na východe Slovenska, ale unáhlenú strelu z hranice pokutového územia Volešák bravúrne vyrazil. Nasledovalo niekoľko ďalších nebezpečných akcií Humenčanov, no tí nedokázali využiť zmätky v obrane AS. Akékoľvek snahy súpera o dobrý výsledok zmaril v 36. min ďalšou presnou ďalekonosnou strelou Lukšík – 2:0. O osude zápasu rozhodla ešte tá istá minúta, keď Kubík zvýšil už na 3:0.

Úvod druhého polčasu patril iba osemnásťročnému Nigérijčanovi Adimu. V 54. min nastúpil na svoj prvý zápas za mužov a už v nasledujúcej minúte ukázal svoj talent zakončovateľa. S veľkým prehľadom upravil na 4:0. V nasledujúcom priebehu tempo zápasu upadlo a prakticky sa už iba dohrávalo. Napriek tomu predviedli zverenci Ivana Galáda niekoľko pekných futbalových momentov. V 82. min napálil Peciar hlavou brvno a Adi sa v sľubnej akcii ocitol v tesnom postavení mimo hry. Skóre zápasu uzavrel v poslednej minúte po vydarenom priamom kope Hlohovský – 5:0.

AS Trenčín - 1. HFC Humenné 5:0 (3:0)

Góly: 4. a 36. Lukšík, 36. František Kubík, 55. Adi, 90. Hlohovský

Žlté karty: 38. Ľubarskij, 89. Mičič

Domáci: Volešák (60. D. Rožník) – Kleščík, Križko, Ševela, Peciar – Báez, Lukšík, Knapp, Bubenko (54. Adi) – Hlohovský, Kubík (72. Chanti)

Hostia: Matkobiš – Paraska (79. J. Lukáč), Liviška, Hanc (46. M. Pyrka), D. Pyrka – Čavojský, Ľubarskij, Opiela, Labun – M. Rožník, Bačík (63. Mičič)

Rozhodovali: K. Horváth - Kubica, D. Hrčka

Divákov: 2315

foto: Martin Blažek

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa