This is my sen 15.4.2019

TiMS | Fenerbahce víťazom TiMS 2019, Trenčín šiesty

Víťazom turnaja This is my sen 2019 hráčov do jedenásť rokov sa stal istanbulský Fenerbahce. Druhú priečku obsadil anglický West Ham United a tretí skončil taliansky SSC Neapol. Domáci AS Trenčín obsadil v konkurencii šestnástich tímov zo šiestich krajín výborné šieste miesto. Stal sa tak najvyššie umiestneným slovenským účastníkom turnaja.

Chlapci vo farbách tureckého veľkoklubu vstúpili do turnaj vysokým víťazstvom na West Ham United (4:0). V druhom súboji remizovali proti Žiline, ale sériou siedmich triumfov v rade vykročili v sobotu za celkovým prvenstvom. Na záver druhého dňa turnaja podľahli dvojici českých súperov (Slavii Praha 0:4, Ostrave 1:2), ale štyrmi nedeľnými víťazstvami v rade doviedli turnaj do úspešného konca. Dôležité boli najmä triumfy proti SSC Neapol (2:0) a bielemu tímu AS Trenčín (1:0).

LIVE STREAM HLAVNÉ IHRISKO - DEŇ 1DEŇ 2DEŇ 3

Druhý West Ham United zopakoval strieborné umiestnenie spred troch rokov. Po katastrofálnom piatkovom vstupe a prehrách proti Fenerbahce (0:4) a Prešovu (0:1) naštartovali v sobotu ráno obrat duelom proti Neapolu (3:1). „Kladivári“ počas druhého dňa turnaja šesťkrát triumfovali a dvakrát remizovali. V tomto trende pokračovali aj v nedeľu, keď štyrikrát vyhrali a len raz hrali nerozhodne.

Ani tretí Neapol nevstúpil do turnaja dobre. Po štyroch kolách bol v strede tabuľky s jediným víťazstvom a dvoma remízami. Postupne sa však posúval nahor. Taliani nedávali veľa gólov, ale ani veľa neinkasovali. Šesť z desiatich víťazstiev vybojovali rozdielom jediného gólu.

KONEČNÉ PORADIEVŠETKY VÝSLEDKY TiMS 2019

V kvalitnej medzinárodnej konkurencii sa nestratili ani mladíci AS Trenčín. Tím v bielych dresoch sedem zápasov vyhral, päť remizoval a trikrát prehral. Potešil skvelou defenzívnou hrou, keď v pätnástich stretnutiach inkasoval len osemkrát. Zverenci trénerov Michala Vereša a Miroslava Uhrína získali skalpy Zbrojovky Brno, MŠK Žilina, Górniku Zabrze, 1.FC Slovácko, Zaglebie Lubin, Slavie Praha a vyhrali derby s červeným tímom AS Trenčín. S víťazom turnaja z Istanbulu a druhým West Ham United prehrali o jediný gól (0:1). Súboj s tretím Neapolom sa skončil bezgólovou remízou. Hoci náš tím v červenom nezískal ani bod, ani títo chlapci sa nestratili.

VŠETKY SPRÁVY Z TiMS 2019 NA ASTRENCIN.SK

„Do turnaja sme vstúpili herne aktívne. Boli sme dominantní, ale doplatili sme na slabú efektivitu v zakončení. To nás trápilo počas celého turnaja. Napriek tomu hodnotím vystúpenie mužstva veľmi pozitívne. Takmer v každom zápase sme diktovali tempo hry. Pozitívne hodnotím aj mentálne nastavenie chlapcov, ktorí na ihrisku nechali srdce. Siahli si na dno svojich síl,“ povedal na adresu bieleho tímu tréner Michal Vereš a pokračoval: „Červené mužstvo musím pochváliť za prístup. Chlapci bojovali v každom zápase až do konca. Za každého stavu. Snažili sa o typický trenčiansky herný prejav, aj keď sa súperom po fyzickej stránke momentálne nedokázali vyrovnať.“

Medzi najlepšími hráčmi aj brankár AS Trenčín

Najlepším hráčom turnaja sa stal Boran Eligüzel z Fenerbahce. Najlepším strelcom bol Sidney Eldreo z West Ham United a najlepším brankárom domáci Thomas Minárech. Cenu Stanislava Lobotku pre najlepšieho hráča AS Trenčín dostal Nicolas Haško.

Súčasťou TiMS 2019 špecializovaná trénerská konferencia

Novinkou piateho ročníka turnaja TiMS 2019 bola trénerská konferencia zameraná na rozvoj hráčov v kategórii prípraviek otvorená pre všetkých záujemcov. K slovu sa dostali zástupcovia klubov z Lubinu, West Ham United, Slavie Praha a Andy Singer z ÚFTS.

Fotogaléria

               
 
Autor: tims
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa