Aktuálne 20.6.2019

Hádzaná | Mládežnícke tímy získali niekoľko cenných kovov

Hádzanárky HK AS Trenčín majú za sebou vydarený ročník napriek všetkými kategóriami. Výnimkou neboli v ročníku 2018/2019 ani medailové priečky. Viac sa dozviete v nasledujúcom prehľade uplynulých dvanástich mesiacov z pohľadu nádejných hádzanárok patriacich pod krídla Asociácie športov.

Staršie dorastenky vo veku mladších zbierali skúsenosti pre budúce sezóny

Družstvo starších dorasteniek HK AS Trenčín obsadilo v najvyššej slovenskej súťaži konečnú siedmu priečku. „Priebeh uplynulého ročníka môžeme vzhľadom na vek dievčat hodnotiť uspokojivo. Faktom je, že vekom patril o kategóriu nižšie,“ povedal vedúci mužstva Igor Bukovič a pokračoval v hodnotení: „Práve skončená sezóna bola pre družstvo odrazovým mostíkom do ďalších rokov v tejto vekovej kategórii. Čaká nás sezóna, v ktorej sa môžeme posunúť smerom hore. Všetko ale záleží na osobnom prístupe dievčat k tréningovým jednotkám. Hádzaná je kolektívny šport a bez fungujúcej kabíny to nepôjde.“

Mladšie dorastenky prekvapili ligovým bronzom

Mladšie dorastenky vstúpili do sezóny s cieľom byť v prvej polovici tabuľky. Napokon sa pobili o konečné druhé miesto, ktoré by znamenalo účasť v Československom pohári. Tento cieľ napokon nesplnili, ale aj tretiu priečku treba považovať za úspech.

„S uplynulou sezónou som veľmi spokojná. Ukázali sme, že aj s mladším kádrom dokážeme kolektívnou hrou dosiahnuť medailové umiestnenie. V úvode sezóny sme nemali medailové ambície. Chceli sme sa umiestniť v prvej polovici. Teraz sa nám tretie miesto máli. Vedeli sme, ako málo nám chýbalo k účasti v nadnárodnom pohári,“ povedala trénerka Iveta Mičiníková a dodala: „Dievčatá sú ochotné poctivo trénovať. Túžia vyhrávať. Viem, že môžu pomýšľať na krásnu nasledujúcu sezónu.“

Väčšina mladších dorasteniek sa nachádza v reprezentačnom výbere U17. Pod vedením dvojice Iveta Mičiníková – Rastislav Jedinák sa pripravujú na blížiace majstrovstvá Európy kadetiek v Slovinsku. Dievčatá zo širšej nominácie čakajú majstrovstvá Európy v Poľsku v plážovej hádzanej.

Staršie žiačky potešili druhým miestom na majstrovstvách Slovenska

Staršie žiačky sa predstavili v súťaži Trenčianskeho a Žilinského kraja, kde nás zastupovali dve družstvá. A-tím zložený zo starších dievčat skončili na druhom mieste za Partizánskym. B-tím zložený prevažne z mladších hráčok obsadil poslednú priečku, ale v ich prípade nešlo v prvom rade o výsledky a tabuľkové postavenie.

„Dúfali sme, že by sme mohli obhájiť prvú priečku z minulého roka. Škrt cez rozpočet nám však urobili dlhodobé zranenia kľúčových hráčok družstva. Celkovo však môžem s predvedenou hrou a prístupom dievčat k tréningovému procesu vysloviť spokojnosť. Samozrejme, stále je čo zlepšovať,“ povedala na úvod trénerka Katarína Paulínyová.

Druhá priečka v regióne zabezpečila našim mladým hádzanárkam miestenku na majstrovstvách Slovenska v Bardejove, kde obsadili výborné druhé miesto. „Dievčatá ma počas turnaja príjemne prekvapili. Hrali skutočne výborne. Vo finále sme podľahli Dunajskej Strede 18:19 gólom v samom závere. Napriek tomu dievčatá dosiahli skvelý úspech.“

Majstrovstvá Slovenska starších žiačok v Bardejove
Trenčín - Šaľa 19:15
Trenčín - Prešov 17:22
Trenčín - Partizánske 22:15
Štvrťfinále: Trenčín - Bardejov 19:17
Semifinále: Trenčín - Michalovce 16:13
Finále: Trenčín - Dunajská Streda 18:19

Mladšie žiačky vyhrali regionálnu ligu a Československý pohár

Úspešnú sezónu majú za sebou aj obe družstvá mladších žiačok. A-tím vyhral regionálnu súťaž Trenčianskeho a Žilinského kraja, triumfoval v Československom pohári a tretí skončil na turnaji celoslovenskej Strediskovej súťaže SZH. Na záverečnom turnaji majstrovstiev Slovenska siahali na medailu, ale napokon skončili hneď pod stupienkami pre víťazov. Pre B-tím bol minulý ročník prechodným z minihádzanej na veľké ihrisko.

„Sezóna je z každého pohľadu úspešná. Skúsenejšie hráčky dokázali potvrdzovať svoju rolu favorita a mladšie dievčatá z prípravky získavali prvé skúsenosti s týmto typom súťaže. Začiatok bol pre nich ťažký, ale statočne bojovali proti oveľa skúsenejším súperkám. To ale patrí k športu. Deti musíme učiť nielen vyhrávať, ale treba ich naučiť aj spracovať v sebe prehru a poučiť sa z nej,“ povedala trénerka Alena Hrubinová.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa